‘LITERAL’ fira d’idees i llibres radicals, 11, 12 i 13 de maig, Fabra i Coats (Barcelona)

No Comment

LITERAL és la fira d’idees i llibres radicals de Barcelona on s’ajunten editorials, llibreries, autores i autors, lectores i lectors per compartir, discutir i somniar, sobre el món en què vivim i com transformar-lo. Des de la cultura i el pensament crítics gaudireu de la millor literatura crítica compartint-la amb qui la crea. Aquesta serà la IV edició de la fira.

11, 12 i 13 de maig de 2018
a l’Ateneu L’Harmonia (Fabra i Coats, St. Andreu)

Sota les llambordes, els llibres

Aquest any es commemora el 50é aniversari del maig del 68, una revolta global que va anar des dels carrers de Paris a les places de Mèxic i que va trasbalsar el pensament de tota una generació i de les generacions successives.

S’ha parafrasejat el lema del maig del 68 francès Sous les pavés, la plage. (Sota les llambordes, la platja.) i l’hem actualitzat per al propòsit del llibre radical. Perquè sempre, sota les llambordes, hi hauran els llibres.

S’entén per llibre radical totes aquelles publicacions siguin del gènere literari que siguin que independentment del seu format transmetin idees per a la reflexió i transformació de l’ordre social existent de dalt a baix.

En aquest sentit una editorial de llibre radical és aquella que publica materials de pensament crític per a la reflexió i transformació radical de la societat.

Què trobareu a Literal?

L’esdeveniment vol aplegar el llibre i la literatura des de la totalitat per això la gran quantitat d’activitats i espais de la fira, aquests són els espais que trobareu:

  • Mercat del llibre: On més de 80 editorials exposaran els seus llibres i on els i les lectores tindran cara a cara a les editores dels llibres, autors firmant, etc.

  • Escenari central: Serà en aquest espai on també es podrà gaudir d’una programació continuada de música, amb actuacions en directe durant tota la fira.

  • Presentacions: On hi haurà entrevistes, taules rodones i presentacions de llibres amb autores i autors de les editorials. Aquestes activitats estaran dinamitzades per 5 periodistes.

  • Conferències: Hi hauran 6 conferències destacades a càrrec de les autores més rellevants de la fira sobre els debats més candents i actuals a la nostra societat.

  • Taverna: La Xarxa de Restauració i Cultura Cooperativa farà servei de cafeteria, cervesa artesana i menjar per a tot el públic i les participants a preus populars. Els productes que s’oferiran seran ecològics, de Km0 i cooperatius.

  • Literal Kanalla: Després de la prova pilot de l’edició 2017, es torna a fer Literal per les més kanalles de la tribu. Un espai per gaudir d’activitats, cures, lactància, etc. per infants de 0 a 99 anys.

  • Espai de lectura: amb tranquil·litat i comoditat per conviure amb els llibres. Serà un espai de relax i cures per gaudir dels llibres i de moments de tranquil·litat dins la fira.

Quan costa la fira i quines necessitats té?

Cultura i economia social són els elements que s’uneixen per tirar endavant la fira, Literal és un projecte professional que es gestiona amb un pressupost total al voltant de 70.000 € i que genera 13 llocs de feina en diversos graus i de forma indirecta aporta econòmicament a desenes de persones i projectes.

Les vies de finançament de Literal són 5:

  • Les inscripcions de les editorials i llibreries.

  • Els patrocinadors cooperatius.

  • Les subvencions públiques.

  • El micromecenatge.

  • Entrades de l’espectacle de divendres.

Amb aquestes 4 vies de finançament ens assegurem la viabilitat de la fira i la implicació de totes les parts participants amb la fira, les editorials i llibreries, l’economia social i cooperativa, la institució i el públic.

Programació

Related Articles

Deixa un comentari