La Biblioteca Central comptarà amb una prestatgeria de ‘Pensament Crític’

No Comment

El Ple municipal aprova aquesta proposta de la CUP, amb la subscripció a dotze noves revistes i informatius, i que enfortirà la pluralitat informativa d’aquest equipament cultural “de ciutat”


El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir dijous la creació d’un de racó del Pensament Crític a la Biblioteca Central de Terrassa, tot entenent que cal ampliar el catàleg de revistes que actualment s’hi ofereix.

Donat que tant la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona com la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa tenen competències en el catàleg de revistes que s’ofereix, el Ple insta totes dues entitats a fer possible aquesta nova prestatgeria i a compartir, si s’escau, la despesa de recursos econòmics que suposi la subscripció a una dotzena de noves revistes i diaris.

Aquesta proposta pretén enfortir la Biblioteca Central de Terrassa (BCT) com el gran espai cultural i de transmissió de coneixement en que ha esdevingut en els darrers anys, afirma la CUP. Ander Zurimendi assegura: “Sense dubte, enfortir la pluralitat informativa i augmentar l’oferta de revistes de pensament crític també suposarà un increment del coneixement, empoderament i la responsabilitat col·lectiva de la ciutadania de Terrassa, independentment de quines siguin les seves preferències polítiques”. 

Noves revistes

És el cas del setmanari La Directa, projecte consolidat i editat a Barcelona ja fa 10 anys; la revista El Viejo Topo, en castellà i també editada a Barcelona; la revista Alternativas Económicas, que compta amb moltes periodistes catalanes a la seva plantilla (incloent-hi el director, Andreu Missé), així com altres revistes mensuals com El Salto, La Marea i Tinta Libre (totes elles en part hereves de la plantilla de treballadores de l’extint diari Público).

També hi falten el quaderns trimestrals que diaris digitals com Sentit Crític i eldiario.es editen amb freqüència trimestral, els satírics Mongolia i El Jueves, la capçalera història que acaba de reviure Ajoblanco (de caràcter trimestral), etc. També existeixen a l’actualitat (i no hi són a la BCT) revistes feministes i de molta tirada entre els col·lectius feministes com Pikara Magazine, l’històric Cambio 16, la revista de periodisme futbolístic Panenka i la de periodisme literari Jot Down. Actualment només hi són presents El Temps i Le Monde Diplomatique, en aquesta línia de temàtica política i estil reflexiu. 

Related Articles

Deixa un comentari