L’Ateneu Cooperatiu del Vallès lliura les acreditacions del segell #aquiescoopera a gestories i assessories

No Comment

L’Ateneu Cooperatiu Vallès Occidental va entregar ahir dijous l’acreditació del segell #aquiescoopera a 9 gestories i assessories que han participat en les formacions d’introducció, tecnificació i aprofundiment al cooperativisme.


Segona sessió formativa del segell #aquiescoopera. Foto: Ateneu Cooperatiu del Vallès Occ.

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental va lliurar, ahir dijous 27 de setembre, les primeres acreditacions del segell #aquíescoopera a 9 gestories i assessories de la comarca que han realitzat els dos cursos necessaris per tal d’obtenir-lo. 

Es tracta de dos cursos que s’han realitzat aquest mes de setembre a la Masia Can Serraparera de Cerdanyola. En un primer curs s’ha fet una introducció a la gestió de les cooperatives, i en el segon, una tecnificació i aprofundiment en la gestió fiscal, laboral i comptable de les cooperatives. El conjunt de les dues sessions acredita els seus assistents a poder acompanyar adequadament els projectes i empreses d’economia social i cooperativa que els ho sol·licitin.

El segell #aquiescoopera de formació contínua per a gestories i assessories de la comarca ha estat concebut amb la idea de dotar als diferents agents que intervenen en els processos de creació, creixement i consolidació dels projectes cooperatius de la formació necessària per acompanyar, enxarxar i donar eines als projectes o empreses de l’economia social que els ho demanen, facilitant així l’augment de projectes de l’Economia Social i Solidària a la comarca i enfortint-ne el seu desenvolupament.

El segell compta amb tres fases de funcionament, la formació continuada, el segell #aquiescoopera com a eina de reconeixement i visibilització als prescriptors, gestories i assessories amb “complicitat cooperativa”, i l’activació d’un protocol de comunicació, derivació, informació i acompanyament als projectes, que faciliti conèixer les eines i els agents al territori. A més les entitats que hagin fet la formació entraran a formar part d’un directori i una xarxa d’entitats del sector mitjançant els quals tindran més fàcil accés a les entitats vinculades a l‘economia social.

Related Articles

Deixa un comentari