[Glòria Colomer] Onada de calor al Maig

No Comment

El cop de calor d’aquets maig ens ha transportat de sobte a ple estiu. L’escalfament global fa que les onades de calor cada cop siguin més freqüents, intenses i s’avancin en el calendari. Els que hem viscut més de 60 anys enyorem les estacions ben diferenciades i els estius més suportables. Encara som a temps d’actuar davant l’Emergència climàtica.

Portem tres dècades d’alarmes científiques i encara creiem que es tracta de canvis de clima futurs i llunyans. Assistim a cimeres amb debats estèrils i propostes ingrates. Cal frenar les emissions de gasos d’efecte hivernacle per la combustió d’energies fòssils. Hem d’ apostar per una desescalada econòmica, no hi ha prou amb una transició energètica.

Cal educar en valors ecològics, per deixar un planeta habitable a les generacions futures. Per on començar? Per una alimentació casolana amb productes estacionals de proximitat. Rebutgem el menjar de plàstic i el malbaratament d’aliments amb una bona planificació de compra. Petits hàbits que es difonen com una taca d’oli, poden provocar grans efectes globals.

Glòria Colomer Pastor

 

Related Articles

Deixa un comentari