Aquest octubre, torna el jazz a Terrassa

No Comment

La 39 edició del Festival de Jazz presenta una programació amb 35 concerts i activitats que es realitzaran del 8 al 31 d’octubre, un cop s’han reprogramat totes les propostes del mes de març, quan es va haver d’ajornar el certamen.

Destaca la presència internacional de Ray Lema i Yonathan Avishai Trio, així com l’estrena del projecte “Trance” de Jorge Pardo, i la presentació a Catalunya de Veinte Veinte (Colina-Carmona-Serrano-Barrueta).


La ciutat gaudirà enguany del seu preuat festival de jazz, malgrat les dificultats que genera l’actual pandèmia. Amb una programació de 27 concerts i 8 activitats complementàries, des d’aquest dijous 8 fins al 31 del present mes, es manté el suport a l’escena del jazz, amb un festival que continua buscant l’excel·lència i la qualitat, sense oblidar-se de les estrenes ni els projectes de factura catalana.

La coordinadora del festival, Susanna Carmona, va manifestar durant la presentació del festival del passat 30 de setembre, la seva satisfacció per tirar endavant el festival, «tot i que sabem el que suposa fer aquest esforç”. Carmona ha expressat que es tracta d’un «festival militant, amb compromís amb la ciutat, amb els músics, i la cultura en general». Igualment, ha fet una crida a les administracions públiques per tal que «mantinguin i augmentin els pressupostos destinats al sector cultural». Carmona va fer esment tanmateix a les limitacions dels ingressos de taquillatge degut a la reducció de l’aforament dels espais. 

Per la seva part, la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Rosa Boladeras va assegurar que amb la celebració del 39 Festival de Jazz de Terrassa es vol «corroborar que la cultura és segura, no hi ha hagut un sol cas de covid-19 en aquest àmbit». I va afegir: «animem a tots els estaments a seguir fent cultura, l’important és que tornen a obrir les sales de concert, els teatres… Al sector que porta anys en precari, només els faltava aquesta crisi”, va expressar la regidora.

Com a forma de conservar el caràcter popular, proper i divulgador del festival, i donades les limitacions d’aforament imposades per la situació sanitària, 6 dels concerts es transmetran per streaming de forma oberta, a través del canal youtube de la Nova Jazz Cava, Els aforaments estaran limitats: l’espai interior de la Nova Jazz Cava està fixat en 66 seients, i el pati exterior de la sala comptarà amb 95 localitats. D’aquesta forma, es compliran totes les mesures de seguretat necessàries. Destaquen també concerts al Museu de la ciència, a El Vapor Casa de la Música, a Matadepera i Vacarisses, i el cinema a l’Ateneu Candela, entre altres.

Programació amb accent català

Pel que fa a la programació, el certamen recupera un dels seus caps de cartell, Ray Lema, que liderarà un concert en format sextet i on presentarà el seu darrer disc, Transcendance, programat pel 24 d’0ctubre. També s’ha incorporat Yonathan Avishai Trio, projecte consolidat del pianista franco-israelià Yonathan Avishai que per l’ocasió es complementarà amb el saxo cubà Ariel Bríngues, el pròxim 10 d’octubre.

raylema-111 - Frank Loriou Yonathan Avishai Trio 2 JPG - Hubert Klotzeck

Ray Lema i Yonathan Avishai Trio, dos dels reclams internacionals del 39 Festival de Jazz de Terrassa.

 

La 39a edició de tardor també recupera l’escena del jazz ibèric amb un nom clau: Jorge Pardo, un dels impulsors de a fusió entre jazz i flamenc, que presentarà en estrena, divendres 16 d’octubre, el seu espectacle “Trance”. També s’estrena a Catalunya, el dia 23, “Veinte Veinte”, un quartet amb Javier Colina (contrabaix), Josemi Carmona (guitarra flamenca), Antonio Serrano (harmònica) i Borja Barrueta (bateria), que, segons paraules de Carmona, “recull les inquietuds creatives de l’any tan atípic que estem vivint”. Perico Sambeat és l’altre gran cap de cartell que aquesta vegada toca a Terrassa amb una proposta en format octet basada en el repertori de Frank Zappa.

En la programació, s’han pogut recuperar totes les actuacions previstes en el mes de març protagonitzades per músics de l’escena del jazz català. I s’han reforçat amb dues noves incorporacions: la big band de jazz contemporani i groove Smack Big Dab i el quintet liderat per les dues joves trombonistes Alba Pujals i Rita Payès que desenvolupen el projecte “Two Slides”.

La programació completa del 39 Festival de Jazz i la compra d’entrades es pot fer a través del web www.jazzterrassa.org.

Deixa un comentari