La moneda és una comèdia sobre l’amistat i la relació de l’art amb el poder, a càrrec de la companyia terrassenca Punt i Seguit Teatre.
La peça teatral ha estat editada en llibre per OmniaBooks.
La companyia terrassenca Punt i Seguit Teatre, nascuda el 2007 amb la intenció de dur a escena teatre contemporani, de petit format i d’investigació constant, presenta l’obra La Moneda, d’Eloi Falguera, amb la direcció d’Anna Carol, dissabte 26 de febrer a les 20 hores al Teatre Alegria.
A La moneda, L’Enric, el Ferran i el Bernat són tres amics que des de fa anys i panys comparteixen una afició molt particular: col·leccionen monedes medievals de la Corona d’Aragó. Monedes d’or i de plata. També des de fa molts anys segueixen un mateix ritual: un vespre de cada mes es troben per sopar i ensenyar-se les noves monedes que han aconseguit. Semblen tres amics ben avinguts, però qui sap si, a part de les monedes, en aquestes trobades s’hi barregen assumptes més personals. L’obra reflexiona sobre en mans de qui està bona part del patrimoni cultural i artístic del nostre país.
Eloi Falguera, dedicació plena i passió pel teatre
En els seus quinze anys d’història, Punt i Seguit ha fet més de 220 representacions a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i ha rebut 223 premis en diverses mostres i concursos. Entre les obres que ha dut a escena hi ha estrenes absolutes de textos catalans, com ara 25 de gener i El traspàs d’Eloi Falguera o La veritat, d’Esteve Eche. També ha estrenat textos internacionals en llengua catalana, com ara Lampedusa, d’Anders Lustgarten.
Nascut el 1976, Eloi Falguera, col·laborador d’aquest mitjà Malarrassa, resideix a Terrassa (Vallès Occidental) i és funcionari de professió. Ha realitzat cursos de direcció, interpretació i teoria teatral a l’Aula de Teatre de la UAB, a la UOC, a El Timbal de Barcelona o a La Casona. També ha realitzat cursos d’escriptura teatral a la Sala Beckett.
Eloi Falguera ha rebut 35 premis de direcció en diversos concursos i mostres de teatre en els darrers deu anys. Des del 2015 és crític teatral en diversos mitjans de comunicació com ara Núvol, La Torre, Món Terrassa o Malarrassa. Com a dramaturg ha escrit dues peces: 25 de gener (2012), obra finalista VI Premi Ciutat de Gandia i El traspàs (2017), guanyadora del Premi Josep Ametller- Premis Recvll 2017. I ha dirigit nou muntatges teatrals des del 2006 fins a l’actualitat. També és jurat de diversos premis literaris com els Recvll de Blanes, el Ferran Canyameres de novel·la negra o l’Àngels Poch de teatre.
La Moneda, editat per Omniabooks
A banda de l’estrena de l’obra, l’editorial Omniabooks acaba d’editar en format llibre, en la seva secció de gènere en català, l’obra teatral La Moneda d’Eloi Falguera.
Enllaç al llibre:
https://ja.cat/lamoneda
Deixa un comentari