Cesc Poch, esquerra, amb el representant dels Carboners de Terrassa signaren acord de col·laboració (Foto: Minyons)
Un dels més importants encerts del projecte de l’equip de Cesc Poch, president de la Colla Castellera Minyons de Terrassa, ha estat l’aposta per enfortir allò de més “essencial” dels castells, “lo col·lectiu”. Com ho han fet? El repte ha estat “incorporar gent i dinamitzar la seva participació, afavorint i aprofitant la diversitat, obrint el projecte casteller a la ciutat”.
Els resultats, prou bons, confessa en Cesc, llicenciat en Història i sindicalista, tot i declarant que “no es pot ser autocomplaents” i que “queda molt per fer”. Sigui com sigui, les construccions culminades i les xifres en general canten tot soles. La mobilització per anar a Girona, on els de la camisa malva descarregaren un 3d10 impecable, ferm i sòlid, va portar 850 persones a la capital del Ter, més de 700 egarencs, la resta amics i amigues d’altres contrades, com Barcelona, on Minyons manté relacions excel·lents amb diverses colles.
Conscient de que com al mar també en el món castellers hi ha etapes de flux i altres de reflux, la Junta de la Colla ha treballat per garantir un corrent permanent de participació, més enllà dels grans moments i diades. En aquest sentit, s’ha donat “molt protagonisme a la gent jove, protagonisme i responsabilitat, de manera que el canvi generacional i l’entrada de gent que no és de primera hora, que ja venia produint-se”, afirma, “aquesta temporada s’ha assolit”.
Altre objectiu en el que s’ha avançat bastant és en el de compromís amb la ciutat. Relata en Cesc: l’actuació a la Mola, la de les esglésies de Sant Pere i la del Picnic Jazz; també ha estat un èxit la visita i participació als assajos de divendres de entitats convidades de la ciutat, culturals i esportives, com ara el Centre Excursionista, els Carboners i altres.
“Treballem per fer xarxa”, assegura, “una xarxa que, atenció, va més enllà del propi fer castells, més enllà de les persones i grups que es dediquen a aixecar les construccions, obrint espais de col·laboració i treball conjunt amb les entitats socials”. Això, com a objectiu, tampoc no és res de molt nou, però sí que ha fet un salt de qualitat aquest 2014.
Minyons ja fa temps que s’implica en projectes socials i molt directament, com per exemple amb la cessió del local per al restaurant social La Trobada i altres col·lectius, s’ha participat també en la recollida d’aliments. Més enllà, els malva formen també part de la Plataforma pel Dret a Decidir.
Els bons resultats de la temporada, en tots els àmbits, impulsen amb força aquest projecte cultural i social. En Cesc, com també el cap de colla Guillem Comas, es presentaran a la reelecció en la propera assemblea, a realitzar el 17 de gener. Aquest èxit, declara el president de Minyons, no és la fi, sinó el principi d’una etapa nova a la Colla.
Deixa un comentari