Divendres, dissabte i diumenge plens de música a la ciutat

No Comment

Hi haurà actuacions per a tots els públics i per a tots els gustos. Des de Nacho Vegas o Rocío Márquez fins a Albert Fibla o la proposta familiar de Xics’n’Roll, presentant aquesta vegada El último de la fila.

El divendres dia 8 a les 22.30h. i a la Sala Faktoria d’Arts serà el torn de Nacho Vegas, un dels artistes més reconeguts, respectats i consolidats d’arreu de l’Estat. Ja fa anys que ronda pels escenaris i ha format part de grups com Eliminator Jr o Manta Ray. El seu projecte musical com a solista va començar a caminar l’any 2001, tasca que combinava amb formar part del grup Lucas 15. Aquell mateix any, el segell discogràfic Limbo Starr va publicar el seu primer treball en solitari, que portava per títol Actos inexplicables.

L’artista ve a presentar a la sala Faktoria el seu darrer projecte que porta per títol Violética (2018). En aquest CD, Vegas ha treballar amb els músics Edu Baos, Abraham Boba, Manu Molina, Joseba Irazoki, Luis Rodríguez i César Verdú. El treball està format per 18 temes i està farcit de col·laboracions amb artistes com Christina Rosenvinge, que va actuar a finals del passat 2018 a Terrassa, o Maria Rodés.

Dissabte serà el torn del flamenc de Rocío Márquez, que actuarà a l’Auditori Municipal a partir de les 21.30h. Márquez ha actuat a llocs tan emblemàtics com el Teatre Reial de Madrid o al festival Primavera Sound de Barcelona, entre d’altres. I és que està considerada per gran part de la premsa com “el talent jove més cotitzat del flamenc actual”. La cantaora té una veu clara i lluminosa plena de matisos i una exquisida sensibilitat quan actua. El seu estil es troba en la barreja del classicisme i l’avantguarda. Fins ara ha publicat dos àlbums: El Niño (2014) i Firmamento (2017), que l’han consolidat com una figura renovadora del cante i amb una gran projecció de futur.

Terrassa és ciutat de música i els propers 8, 9 i 10 d’aquest mes de febrer ho podrem comprovar amb les 4 propostes musicals que es podran veure en diferents escenaris.

La proposta familiar d’aquest cap de setmana ve de la mà de Cases de la Música, que presenta una nova entrega del format Xics’n’Roll aquesta vegada amb El último de la fila. Querencia Animal serà la banda encarregada d’apropar les cançons més conegudes del grup encapçalat per Manolo García. L’espectacle es podrà veure el diumenge dia 10 a les 12 del migdia a Faktoria d’Arts. Cases de la Música són els impulsors del projecte Xics’n’Roll, un programa de concerts de grups tribut que adapten el seu repertori i presentació per a un format familiar. Es tracta d’una aposta innovadora, ja que a través de la música, es volen unir els interessos dels més petits i els més grans de cada casa. Cada espectacle compta amb un presentador / animador que presentarà el show i anirà explicant anècdotes i la història de cadascun dels temes de les bandes.

I a les 8 del vespre del mateix diumenge a la Nova Jazz Cava, serà el torn del cantautor Albert Fibla, que torna als escenaris després de quatre anys per tornar a interpretar els seus temes clars, directes i senzills. Es podran sentir temes coneguts i d’altres de nous que formaran part ben aviat del seu sisè treball. Fibla torna després d’enregistrar Mocambo i altres contes, un CD format per temes del música italià Paolo Conte amb vocació d’homenatge a l’artista italià. L’espectacle que es podrà veure a la Cava porta per títol De tornada d’enlloc i vol ser un retorn per recuperar vells amics i per revisitar un públic que fa massa temps que l’enyora.

Deixa un comentari