El Centre d’Estudis Històrics de Terrassa, CEHT, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, ha realitzat Una Història de Terrassa, un llibre amb caràcter profundament didàctic, pedagògic, divulgatiu amb un inqüestionable rigor històric.
El CEHT confecciona Una Història de Terrassa, una síntesi de més trenta anys d’investigació
El CEHT és una entitat sense afany de lucre, que des del seu naixement –fa més de trenta anys– ha tingut i té com a objectiu fonamental conèixer, analitzar, comprendre i divulgar la història de la nostra ciutat per ser socialment útil a la majoria dels homes i dones que hi viuen i treballen per construir un món millor, més lliure i més just. Els seus socis i sòcies donen suport al coneixement històric com una eina per al futur.
El llibre ha estat possible per un acord amb l’Ajuntament de Terrassa i pel suport dels seus departaments i arxius (administratiu i històric), del Museu de Terrassa, de l’Arxiu Tobella i de la secretaria del CEHT.
Fa més de trenta anys, en 1987, molts membres del CEHT van elaborar la primera Història de Terrassa, sorgida de l’etapa democràtica i impregnada d’una vocació de rigor i esperit crític que afrontava el repte de construir un relat sòlid, ben documentat i argumentat del que ha estat l’evolució històrica del territori i la ciutat que porten el nom de Terrassa des de fa més d’un mil·lenni.
Aquest llibre va suposar un gran avenç en el coneixement del passat terrassenc; ara una nova generació d’historiadors i historiadores torna a empentar la roda de la història local, com d’altres ho faran en el futur.
Una Història de Terrassa és la síntesi de totes les recerques, investigacions i aportacions historiogràfiques fetes pels diferents historiadors i historiadores locals i aquelles persones de la ciutat que són estudioses dels temes històrics en els últims trenta anys. Una història local, però no pas localista, que interrelaciona els fets històrics municipals amb els grans esdeveniments del nostre país i del món.
El coordinador de l’obra ha estat el Doctor i professor d’Història Contemporània Manuel Márquez Berrocal, qui també ha elaborat una part del llibre. La resta d’autors i autores són l’Ismael Almazán Fernández; el Jan Brugueras i Torrella; el Domènec Ferran i Gómez; el Marc Ferrer Murillo; la M. Gemma Garcia Llinares; el Josep Lluís Lacueva; l’Ana Belén Mesa Arqués; l’Antonio Abel Moro García; el Bernat Pizà i Castella; la Teresa Rodríguez Herrerías, el Vicenç Ruiz Gómez; el Joan Soler Jiménez; el Marcel Taló Martí i l’Anna Vila Gestí. Amb la col·laboració tècnica de Gemma Elias; Marina Rodríguez; Enric Sanllehí i Pol Torres.
Presentat oficialment el 28 de novembre, Una Història de Terrassa es pot trobar al mateix CEHT, encarregant-lo al centre mitjançant correu cehterrassa@gmail.com o bé trucant al telèfon 659657289. També a les següents llibreries de la ciutat: Cinta (Ample, 97), La Temerària (Goleta, 7), Synusia (Montserrat, 136), Atenea (Gavatxons, 20), Hermanos Aguilera, (Dr. Aymerich i Gilabertó, 18), Vallès (Ctra. de Rellinars, 175), Ana (Francisco de Vitòria, 37) i Oller (Ample, 7).
Per totes aquelles persones inquietes i d’esperit crític que estimen la nostra ciutat i vulguin tenir a les seves mans el recull del coneixement i la investigació d’una obra feta a Terrassa per terrassencs i terrassenques.
Deixa un comentari