Els Minyons s’apunten 3 castells de 9 i el quart 2d9fm de la temporada

No Comment
2de9fm a la merce de 2014 2d9fm a la Festa de la Mercè 2014, plaça St. Jaume de Barcelona (Foto Minyons, www.minyons.cat)

Amb la gran actuació a les festes de la Mercè de Barcelona, el passat diumenge 21 de setembre, els Minyons de Terrassa han posat proa cap al “3d10 fm” (tres de deu amb folre i manilles), construcció que volen aixecar novament enguany per coronar aquesta temporada de 2014, la millor amb distància dels últims anys, recuperant així un lloc de lideratge i referència en el món casteller, tot i que des de la colla s’insisteix en la defensa d’una filosofia que privilegiaria el caràcter lúdic, de realització personal i col·lectiva, tot el més allunyat possible de la competició i les curses permanents, d’aquell esperit de fer les coses per guanyar, ser els primers, deixar els altres darrere, que sembla impregnar cada vegada més les activitats humanes en tots els terrenys de la vida, com si estiguéssim assistint impassibles a una victòria d’aquest tan amanit discurs neoliberal, imperialista i de pensament únic.

Cal remarcar que aquest diumenge ha coincidit amb el 20è aniversari des que els Minyons van fer per primera vegada a la història dels castells una actuació amb 3 castells de 9; fet que avui han pogut repetir, aconseguint descarregar totes les estructures que han portat a plaça. La colla castellera Minyons de Terrassa descarregà el 2d9fm a la Plaça Sant Jaume, i l’acompanyà amb el 3d9f, el 4d9f i el pd7f, per tancar un cap de setmana rodó pels de malva.

“Sembla broma”, afirmava molt satisfet i al temps una mica indignat en Raimon, experimentat casteller i bon coneixedor de l’ofici, “ara molts es queixen que encara és poc, parlen dels castells de nou com si fos no res”. La veritat és que a la colla creix l’entusiasme davant la perspectiva cada vegada més propera d’aconseguir novament plantar la major de les construccions castelleres, el 3d10, estrenat per primera vegada a la història pels propis Minyons.

Per la seva part, el cap de colla, en Guillem Comas, demana serenor i cap fred. Home de poques paraules, les justes i res més, s’estrenà aquest any com a cap de junta tècnica de la colla egarenca aquest jove que preguntat sobre les perspectives es limita a remetre als fets, a visionar els vídeos de les actuacions i assistir als assajos. “Estem bé”, afirma, “però els castells no es fan sols”. En Guillem és expressió d’una nova generació que agafa les regnes de la colla vallesana. Es veu molt clar amb una simple visita al local qualsevol dia d’assaig. I la cosa, realment, pinta molt i molt bé.

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari