Els professors Xavier Díez i José Luis Martín Ramos impartiran la conferència “Catalunya: Història, Estat i Nació

No Comment

El dijous 30 d’octubre, a les 7 de la tarda, a Amics de les Arts i Joventuts Musicals (Carrer Sant Pere, 46, primera planta), els professors Xavier Díez i José Luis Martín Ramos impartiran la conferència “Catalunya: Història, Estat i Nació”.

Aquesta serà la última d’un cicle de quatre sobre la història de Catalunya, organitzat pel Centre d’Estudis Històrics de Terrassa i altres entitats col·laboradores, amb motiu de la celebració del tricentenari de1714

Diez Ramos

 

Xavier Díez, doctor en Història Contemporània per la Universitat de Girona, és un historiador especialitzat en els moviments socials al segle XX. Actualment és professor d’Història Contemporània de la Universitat Ramon Llull.

Ha publicat una desena de llibres entre el que destaquen: El anarquismo individualista en España, 1923-1938 (2007) i L’anarquisme, fet diferencial català : influència i llegat de l’anarquisme en la història i la societat catalana contemporània (2013).

José Luis Martín Ramos s’ha especialitzat en historia del moviment obrer, concretament en els moviments socialista i comunista a Cataluña i España.  Exerceix com a Catedràtic d’Historia Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona.,

Es autor d’Els orígens del Partit Socialista Unificat de Catalunya, 1930-1936 (1977), Historia del socialismo español. 1939-1977 (1989) i Rojos contra Franco. Historia del PSUC, 1939-1947 (2002).

Related Articles

Deixa un comentari