‘Els vincles audaços’ (Manifest Llibres), 28 de setembre. “la realitat sociopolítica més recent dialoga amb el convuls període de l’obrerisme i el pistolerisme d’entre 1917 i 1923”

No Comment

La llibreria Synusia convida a la presentació de Els vincles audaços (editat per Manifest Llibres) el proper dijous 28 de setembre a les 19h. Per a la presentació ens acompanyarà Ivan Miró, autor del text, que dialogarà amb Paula Solís i Gilabert, periodista i cooperativista a Crisàlide Comunicació.

Els vincles audaços és una novel·la on la realitat sociopolítica més recent dialoga amb el convuls període de l’obrerisme i el pistolerisme d’entre 1917 i 1923. S’hi recorren uns lligams –en l’amistat, en l’amor, en el treball, en la lluita– que sovint «són intangibles, abstractes, immaterials, però els seus fonaments són corporals, concrets, s’han de poder palpar». Per una banda, entre unes amistats que entrecreuen vida i militància en una ciutat enfangada per la precarietat, el racisme o l’especulació, però també dignificada pel 15M, el 8 de març o l’1 d’octubre. Per l’altra, i amb la memòria com a baula, emergeix la trajectòria d’en Francesc Comas i Pagès, en Paronas, el jove vidrier anarcosindicalista de Sants, deixeble de Peiró i de Seguí, que protagonitzà amb altres milers d’anònims «els anys del somni revolucionari dels humils», en una ciutat esqueixada per la lluita de classes, les epidèmies o la carestia. «Tan deslligats estaven, però, uns temps dels altres?».

Ivan Miró i Acedo és sociòleg i cooperativista a La Ciutat Invisible. En la dècada dels 90 participà de les lluites autònomes que encengueren la Barcelona anestesiada i postolímpica.A la UAB, impulsà la Coordinadora d’Assemblees de Facultat (CAF) i l’Alternativa Estel. A Sants, s’incorporà al moviment de les okupacions, participant en la creació de l’Assemblea de Barri de Sants i del col·lectiu de contrainformació La Burxa. Des d’aleshores, ha conjugat la implicació en experiències autogestionàries d’àmbit local, amb la participació en mobilitzacions anticapitalistes d’abast metropolità.

Paula Solís i Gilabert és periodista especialitzada en construcció de pau i sòcia de Crisàlide Comunicació, una cooperativa de comunicació creativa i productora audiovisual que entén l’audiovisual com una eina per a la transformació social. Té experiència com a guionista, locutora i editora de ràdio en projectes sobre justícia social i ha estat directora, guionista i locutora del programa radiofònic INVISIBLES, a Matadepera Ràdio, dedicat a visibilitzar històries de justícia social.

 

Deixa un comentari