EXPOSICIONS · ARQUITECTURA I ISLÀNDIA
2 de novembre a les 19:30
Inauguració de l’exposició conjunta de Xavier Vila i Toni Marin sobre dues temàtiques ben diferents. El Xavier Vila ens presentarà la seva visió de l’arquitectura que ens envolta i el Toni Martin compartirà amb nosaltres la seva particular manera d’interpretar el paisatge d’Islàndia.
Línies i formes d’arquitectura
N’estem envoltats i sovint ni la veiem, ni l’apreciem. De fet, em va començar a interessar l’arquitectura quan vaig tenir una càmera a les mans. Descobrir línies, perspectives, reflexes i ombres combinant-se perfectament amb materials com el vidre, el ferro, la ceràmica i la pedra és un goig que afortunadament he sabut veure. No puc oblidar-me de l’element intangible principal, la llum, que ho transforma tot constantment.
El vidre i les estructures metàl·liques són el que més m’atrau quan fotografio un edifici, però estic treballant per oferir-vos una visió més àmplia en aquest primer treball.
Amb aquesta exposició vull col·laborar, a més, amb la Fundació Pasqual Maragall · per un futur sense Alzheimer. Algunes de les fotografies exposades tindran un preu una mica més elevat i aquesta diferència de preu anirà íntegrament a la fundació.
Xavier Vila
Islàndia
L’exposició constitueix una interpretació personal del paisatge d’Islàndia tot explorant les possibilitats del revelatge digital. Al fotografiar el paisatge unes vegades s’intenta reproduir amb la màxima fidelitat la realitat externa. Unes altres es treballa el paisatge en una visió que potencia més una forma particular de representar i mostrar el tema fotografiat.
L’exposició que es presenta aquí s’aproxima més a aquest segon enfocament. En aquest cas es parteix de les imatges captades a Islàndia uns dies més aviat ennuvolats i grisos, amb una tendència a la manca de color i contrast. Com a contrapartida s’intenta potenciar aquest paisatge originalment gris i sense contrast en un conjunt d’imatges de colors intensos i vius.
D’una banda es treballa en la composició, des de panorames extensos fins a detalls parcials del paisatge volcànic que, en ocasions, aproximen la imatge captada a l’abstracció. D’altra banda s’exploren les possibilitats de treball que possibiliten els negatius digitals i els processos de revelatge digital. Aquestes dues facetes tenen una vessant clarament didàctica ja que tant el treball de composició com el de revelatge esdevenen elements de pràctica i experimentació que s’inclouen a les assignatures de fotografia del Grau de Multimèdia de la UOC.
Toni Marin
Deixa un comentari