Campanya de micromecenatge del CEHT per publicar un llibre sobre el Front Nacional a Terrassa

No Comment


El Centre d’Estudis Històrics de Terrassa ha iniciat una campanya de micromecenatge amb la plataforma Tot Suma per publicar l’opuscle El Front Nacional de Catalunya a Terrassa (1940-1990). Aquest llibre és una obra inèdita que desvetlla quins van ser els seus i les seves protagonistes, les seves accions i la seva incidència política a la ciutat.

El Front Nacional de Catalunya (FNC) va ser una organització política que, al llarg dels seus 50 anys d’existència, entre 1940 i 1990, va lluitar primer contra la dictadura franquista i contra la monarquia borbònica després, per l’assoliment de la democràcia, les llibertats, els drets i la justícia social, amb l’objectiu d’establir la independència de Catalunya. A Terrassa van existir, en diferents etapes, tres nuclis del FNC, als anys 40, anys 60 i anys 70.

L’investigador a càrrec del projecte, Marc Ferrer i Murillo, mitjançant les fonts primàries (documents generats pel FNC i consulta de premsa) i la memòria oral (entrevistes a antics i antigues militants), donarà a conèixer una història global del FNC a Terrassa, una història pràcticament desconeguda tot aportant informació i documentació inèdita i fets mai publicats. 

Entre els seus continguts, s’explicarà la militància de les dones dins l’organització, quina era la seva participació i responsabilitat, com el nucli del FNC a la Terrassa dels anys ‘60, mitjançant les seves accions i reivindicacions, van enllaçar independentisme i obrerisme com a dues cares d’una mateixa moneda, o com a la transició els i les militants del FNC van tenir un paper destacat a les campanyes per l’oficialitat de la llengua catalana a Terrassa.

Arrel de la publicació d’aquest format obriria la Col·lecció “Taifa”, on tindran cabuda diferents línies d’estudi en el mateix format. El CEHT té fins el 25 d’abril per aconseguir el seu objectius.

Aquelles persones interessades en col·laborar ho poden fer a: https://www.totsuma.cat/1853

Deixa un comentari