II Festival Cinema Castells. La represa castellera desperta emocions i omple el cinema

No Comment

L’estrena del documental Sempre Amunt! La represa castellera, una idea original dels Castellers de Vilafranca, dirigida pel vilafranquí Jordi Escofet, va crear una gran expectació entre el món casteller i el Cinema Kubrick va lluir ple de gom a gom, amb gairebé 400 persones, durant la inauguració del II Festival Cinema Castells. El públic va ser majoritàriament vilafranquí, però també es van veure cares conegudes del món casteller d’altres poblacions de la Zona Tradicional.

Sempre amunt! La represa castellera és, per una banda, el relat de més de dos anys, en què es passa del no-res a una situació cada cop més propera a la plena normalitat. En aquest sentit, mostra els contrastos entre els dies més durs de la pandèmia, amb la progressiva recuperació de l’activitat. I, per altra banda, el documental també reflecteix l’esperit de superació i de reivindicació de la seva essència que han mostrat els castells per tornar al seu lloc i que queda, especialment, il·lustrat en l’enginy i reafirmació mostrada pels Castellers de Vilafranca.

A més dels Verds, en el documental hi apareixen altres colles, que també mostren el seu progressiu procés de reactivació. És el cas de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Capgrossos de Mataró i els Moxiganguers d’Igualada.

El documental Sempre amuntLa represa castellera, va ser el film que va inaugurar la segona edició del Festival Cinema Castells i a causa de la gran expectació i del gran nombre de públic que hi va assistir, es tornarà a projectar demà dissabte 15 d’octubre al Casal de Vilafranca, a dos quarts de deu del matí.

Prèviament, hi va haver la inauguració del Festival Cinema Castells, en què hi van participar Jaume Felipe, president del Cineclub Vilafranca; Joan Ibarra, president de la Coordinadora; Jordi Roigé, subdirector del Festival, i Pere Regull, alcalde de Vilafranca. Ibarra va aplaudir la iniciativa de la Revista Castells per organitzar iniciatives com el FCC i Roigé va estendre el guant a l’alcalde vilafranquí, explicant que el Festival ha arribat a la població per a quedar-se. Regull el va recollir i va agrair que l’organització portés el certamen a la capital de l’Alt Penedès.

A continuació, es va visualitzar el documental Mig segle de faixa blava, que narra la trajectòria dels Falcons de Vilanova. Avui torna l’activitat al Festival Cinema Castells en dos emplaçaments diferents: al matí hi haurà nova jornada escolar al Cinema Kubrick i a la tarda, a l’auditori del Vinseum, la presentació de Castells i Patrimoni de la Humanitat: l’abans i el després de Nairobi, de Duart van Sintemaartensdi. Tor seguit hi haurà la projecció de Tocant el cel, dirigit per Toni Comas i produït per la Xarxa de Comunicació (2019). Guanyadora del Premi a la Millor Pel·lícula en el Festival Cinema Castells 2021.

Vilafranca del Penedès, 14 d’octubre de 2022

Related Articles

Deixa un comentari