La Xemeneia encara la Festa Major amb el pregó autèntic i la música tradicional

No Comment

Terrassa ja respira Festa Major i, un any més, l’Associació Cultural Popular Terrassenca La Xemeneia hi dirà la seva. Després d’omplir la plaça els dos últims anys amb el pregó alternatiu, l’entitat torna a organitzar aquesta prèvia a la gran festa de totes i tots els terrassencs. Com a novetat, també s’hi sumaran els acordions de l’Aula de Música Tradicional Terrassenca, mentre que el ball de gralles es consolida i es trasllada a la plaça de la Torre del Palau.

Com ja és tradició, el primer acte de La Xemeneia serà l’obertura no oficial de la Festa Major, amb el pregó autèntic com a plat estrella. La plaça de la Torre del Palau acollirà, a les sis, un recital dels alumnes del curs d’acordió diatònic de l’Aula de Música Tradicional, impulsada per l’entitat.

A continuació, a dos quarts de set, es farà el pregó autèntic. Com ha passat els darrers dos anys, el pregoner o pregonera no serà membre de La Xemeneia sinó una persona destacada del teixit cultural de la ciutat. El seu nom serà una sorpresa fins el mateix moment del pregó.

Serà la manera de donar protagonisme i visibilitat a aquells que volen fer arribar la seva veu i les seves idees més enllà del pregó institucional, sempre amb el to sarcàstic, irònic i reivindicatiu que també és senyal d’identitat de La Xemeneia.

El Ball de Gralles, la mitjanit de divendres a la Torre del Palau

L’altre acte de la Festa Major organitzat per La Xemeneia serà, com els últims dos anys, el Ball de Gralles. Després de la bona acollida de les dues primeres edicions, el ball manté l’horari: serà a la mitjanit de divendres, un cop acabat el Raval Infernal, però es mou a la plaça de la Torre del Palau, al bell mig de la ciutat.

A partir de les dotze, alumnes del curs de gralla de l’Aula de Música Tradicional faran de teloners dels caps de cartell: el grup Grallioli, de Molins de Rei, que portaran a Terrassa el seu espectacle Grallioli 3D, que combina instruments tradicionals, música electrònica i festa sense complexos creant un nou concepte: la festa tradimensional.

Ballart i Vega, a la versió xemeneiera del cartell

Com els darrers dos anys, La Xemeneia anuncia els seus actes de festa major amb una versió del cartell oficial de la Festa. Després de Jordi Flores i l’Àliga el 2017 i de les cabòries d’Alfredo Vega el 2018, aquest any els protagonistes són l’alcalde entrant i l’alcalde sortint: Jordi Ballart i Alfredo Vega representen els conceptes dia i nit, amb la victòria d’un i la derrota de l’altre -llàgrima inclosa- a les eleccions del mes de maig.

La Xemeneia és una entitat sense ànim de lucre nascuda el 2016 per recuperar i impulsar les festes populars i tradicionals a la ciutat, i vincular l’oci, la cultura i la tradició a Terrassa.

Deixa un comentari