Presentació de la XIII Fira Modernista

No Comment

cartell_fira_modernista_webAhir, 30 d’abril, en el marc del Parc de Sant Jordi, van presentar el programa de la XIII Fira Modernista de Terrassa l’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart; el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Innovació, Amadeu Aguado; i el president del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, Lluís Ristol.

Els acompanyaven també la regidora de Turisme, Teresa Casals, i la resta de membres de la comissió organitzadora de la Fira: la gerent de Comerç Terrassa Centre, Maria Costa; la presidenta de Ca N’Aurell Comerç, Joana Carré; i la presidenta de l’Agrupació Folklòrica Amunt i Crits, Núria Escudé.

Jordi Ballart va assenyalar que, gràcies a la Fira Modernista Terrassa, va rebre el 2014 fins a 100.000 visitants, una xifra que enguany s’hauria de repetir o superar. L’alcalde ha parlat d’oferta de qualitat consolidada i de prestigi, i ha afirmat que és la trobada modernista més singular del país. També va indicar que l’Ajuntament hi dedica 115.000 euros, però que, per cada euro invertit, el comerç de la ciutat recupera onze.

Per concloure el seu discurs va destacar que la Fira també aporta una sèrie de valors: un ambient festiu de diversió amable, una valoració del patrimoni material i immaterial de la ciutat, una projecció positiva de ciutat fora dels seus límits i el foment del voluntariat. Va finalitzar fent una crida a la ciutadania perquè gaudeixi i participi de l’esdeveniment.

Amadeu Aguado va destacar que la Fira Modernista d’enguany presentarà unes 500 activitats i comptarà amb la participació de 150 entitats. Algunes activitats seran les ja clàssiques, entre les que ha destacat la fira, amb més de 100 parades, el Circ Raluy, Sona el Carilló, Una Tarda al Casino… però altres seran novetats, com totes les relacionades amb Josep Oller —l’empresari català establert a París el segle XIX, creador de les sales d’espectacles parisenca Moulin Rouge i Olympia, i del sistema d’apostes entre més de dues persones, la travessa—, la Trobada de Puntaires, l’Automatàrium —una instal·lació teatral còmica inspirada en els autòmats escurabutxaques de finals del segle XIX i principis del XX— i la sessió de cinema dedicada de celebrar els 25 anys de l’estrena de la pel·lícula La teranyina, basada en la novel·la homònima de Jaume Cabré, ambientada en  la Terrassa del darrers anys del Modernisme.

 

fira

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari

Cicle de debats ‘El futur que volem/2’. Del 22 d’octubre al 26 de novembre