Presentació: “Salvador Allende. Biografía política, semblanza humana”, amb l’autor, Mario Amorós, 21 Oct.

No Comment

Us convidem a la presentació del llibre “Salvador Allende. Biografía política, semblanza humana(ed. Capitán Swing), amb la participació de l’historiador i autor del llibre Mario Amorós.

Dissabte 21 d’octubre a partir de les 12.30h a la sala d’actes de la Biblioteca Central de Terrassa (passeig de les Lletres, 1), després de participar a la manifestació per la sanitat pública.

L’11 de setembre de 1973, Salvador Allende esdevingué un mite del segle XX. Les estremidores imatges del bombardeig de La Moneda, la bellesa quasi poètica i el dramatisme de les seves darreres paraules, la seva immolació en defensa del desenvolupament democràtic de Xile I del projecte revolucionari al qual consagrà la seva vida i l’ominosa dictadura de Pinochet atorgaren al seu nom una dimensió universal.

Amb l’agilitat del periodista i el rigor de l’historiador, Mario Amorós relata de manera minuciosa la trajectòria política i personal d’Allende, a sobre d’una abundant documentació inèdita fins ara. Descobrim al jove que establí amistat amb un fuster anarquista, l’estudiant de medicina, el metge que realitzà mil cinc-sentes autòpsies, el masó orgullós dels seus avantpassats, el dirigent socialista, el diputat, el ministre i el senador. El líder capaç d’unir l’esquerra i donar llum a la “via xilena al socialisme”. El company de Fidel Castro i del Che Guevara. L’enemic de Nixon i Kissinger. El pare, l’avi, l’espòs, l’amic. El president que morí heroicament a La Moneda.

En el cinquanta aniversari d’aquells fets que commogueren el món i canviaren la història de Xile, arriba aquesta reedició d’Allende. La biografía, un text que il·lumina i aprofundeix en les diferents dimensions del «Compañero Presidente».

 

Deixa un comentari