Synusia presenta el llibre “Hegemonías. Crisis, movimientos de resistencia y procesos políticos (2010-2013)”

No Comment

Hegemonías_Xavier Domènech Sampere_2014Demà dimarts, 11 de novembre (19:00h, Synusia) l’historiador i professor d’història de la Universitat Autònoma de Barcelona, Xavier Domènech Sampere, presenta el seu últim llibre “Hegemonías. Crisis, movimientos de resistencia y procesos políticos (2010-2013)” (Akal, Madrid, 2014).

Les investigacions de Xavier Domènech Sampere tenen especial rellevància en l’actual moment polític i social de Catalunya, ja que s’han basat especialment en la relació entre moviments socials i el canvi polític, en les identitats obreres i militants i en la construcció memorial d’alguns conflictes al llarg del segle XX. Entre les seves publicacions més recents cal destacar “Temps d’interseccions. Una història de les Joventuts Comunistes, 1970-1980” (Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, Barcelona, 2008), “Clase obrera, antifranquismo y cambio político” (Catarata, Madrid, 2008), “Quan plovien bombes. Els bombardeigs i la Guerra Civil” (ECOS, Barcelona, 2009) i “Lucha de clases, dictadura y democracia, 1939-1977” (Icaria, Barcelona, 2011).

La introducció, a càrrec del coordinador juntament l’equip Synusia de la programació relacionada amb el pensament crític a l’Ateneu Candela, Luis Blanco, anirà seguida d’una invitació a un diàleg obert sobre la situació actual i el seu significat tan singular a nivell històric. S’apuntaran la crisi de governabilitat i l’aparició de moviments de resistència, així com les noves apostes polítiques de la ciutadania organitzada.

Related Articles

Deixa un comentari