Demà, dimarts 30 de desembre (18:00h, Synusia) tindrà lloc la presentació del llibre Madres en red: del lavadero a la blogoesfera, un llibre escrit per Cira Crespo i Mariona Visa en el que es fa un anàlisi històric del fenòmen de blocs i xarxes socials per tal de contextualitzar i entendre la repercussió que aquestes han tingut com a eina comunicativa en la maternitat.
Al llarg del llibre es parla de les diferents etapes que engloben la maternitat (l’embaràs, el part i la criança) per, finalment, arribar a la conclusió que els discursos que s’estan forjant i les imatges que s’estan compartint avui en dia a les xarxes socials, on les mares en són les pròpies protagonistes dels relats, han modificat la forma en què aquestes afronten la maternitat i la forma en la que aquesta és percebuda per la societat.
L’acte comptarà amb la presència de les autores del llibre, dues mares que s’han conegut a la blogosfera i que proposen establir un diàleg obert per tal de dialogar sobre els canvis de lloc que han viscut les mares en els últims anys, les noves formes de compartir i produir sabers i la nova generació de relats al voltant de la criança i la maternitat.
La lleidatana Mariona Visa Barbosa (1979) és doctora en Comunicació Social per la Universitat de Lleida i llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Treballa com a professora del Grau de Periodisme i Comunicació Audiovisual a la Universitat de Lleida i és autora del llibre L’àlbum fotogràfic familiar. Un relat socialitzat de la pròpia vida (Publicacions UDL, 2013) i del bloc Aprenent a ser mare, del periòdic digital ARA Criatures.
La barcelonina Cira Crespo Cabillo (1980) és doctora en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona i llicenciada en història per la mateixa universitat, on es va formar en història clàssica i arqueologia. En els últims anys ha dirigit les seves investigacions cap a la història de la maternitat i la seva divulgació en xarxes socials. Actualment viu al País Vasc. Recentment ha publicado el llibre Maternalias. De la historia de la maternidad (ObStare, 2013) i és autora del bloc Maternalias.
Deixa un comentari