Presentació del llibre ‘La invención del marxismo’, de Montse Galcerán, a la llibreria Synusia, 21 setembre

No Comment
La llibreria Synusia convida a la presentació del llibre La invención del marxismo (2023, Traficantes de Sueños) el proper dijous  21 de setembre a les 19h a la llibreria Synusia (Montserrat, 136. Terrassa)

La presentació la farà l’autora del llibre, Montserrat Galcerán en diàleg amb Josep Maria Lluró, professor d’història i Doctor en Humanitats. Montserrat Galcerán Huguet és una catedràtica de filosofia i activista espanyola. Es va llicenciar en filologia clàssica i filosofia a la Universitat de Barcelona i es va doctorar en filosofia a la Universitat Complutense de Madrid. És catedràtica de filosofia en la UCM.

A La invención del marxismo Montserrat Galcerán realitza una investigació històrica sobre la formació del marxisme a partir del seu portador, el moviment obrer. L’autora rastreja els principals esdeveniments en els quals es va forjar aquesta doctrina: les discussions i publicacions de l’època, la presa de posicions polític-teòriques del moviment obrer i, especialment, de la seva organització paradigmàtica, la socialdemocràcia alemanya de finals de segle XIX. Sota aquesta perspectiva, el marxisme apareix no tant com l’aplicació pràctica de les tesis de Marx, que com una lectura i interpretació específica de les mateixes en el marc de la socialdemocràcia. El marxisme fou, senzillament, una invenció funcional a un context on les expectatives revolucionàries del mateix Marx havien deixat d’operar.

Related Articles

Deixa un comentari