23 entitats culturals i 15 partits (els tres de govern local) i organitzacions juvenils i altres s’han sumat al Manifest “la cultura popular de Terrassa a favor dels drets i llibertats”

No Comment

Cada vegada són més les entitats culturals que s’adhereixen al manifest a favor dels drets i llibertats.

També s’han afegit i donen suport altres entitats, com són els partits polítics de l’actual aliança de govern local (TxT, ERC, Junts), organitzacions juvenils

A hores d’ara aquest és el llistat:

Entitats culturals

1-Coordinadora de grups de cultura popular i tradicional catalana de Terrassa

2-Minyons de Terrassa

3-Espai la Taifa

4-Aula de Música Tradicional Terrassenca

5-Esbart Egarenc El Social

6-La Xemeneia

7-Capgrossos

8-Egara Rocks

9-Drac Baluk Astharot

10-Tub d’Assaig

11-Ball de Serrallonga

12-Centre Cultural El Social

13-Xafa’T

14-Colla dels Federins, Associació Trabucaires de Terrassa

15-Sons Blaus

16-Castellers de Tersassa

17-Geganters de Terrassa

18-Comissió de Festes Populars de Terrassa

19-Àliga de Terrassa

20-AEiG Torrent de les Bruixes

21-Bandolers de Terrassa

22-Casal la Tafanera

23-El Corralito

Altres entitats:

1-UCFR Terrassa

2-Arran

3-Terrassa Antifeixista

4-Junts per Terrassa

5-ERC

6-Jovent Republicà

7-Òmnium Cultural

8-CUP

9-Institut de les Desigualtats

10-Tot per terrassa

11-Plataforma per la Llengua

12-Col·lectiu Català a Terrassa

13-Centre d’Estudis Històrics de Terrassa

14-Associació Veïnal Can Roca

15-Terrassa sense murs

Manifest ‘La cultura popular de Terrassa a favor dels drets i llibertats’

Des d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) i la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa, així com les entitats i/o persones que s’adhereixin a aquest manifest, volem mostrar la nostra preocupació davant l’entrada de l’extrema dreta al ple de l’Ajuntament de Terrassa. Manifestem el nostre suport a favor dels drets i les llibertats i denunciem el perill que representa per a la cultura popular i el conjunt de la ciutadania la institucionalització de l’odi amb discursos racistes, masclistes, LGTBIfòbics i feixistes.

Com la massa social que ens envolta i participa amb nosaltres, compartim els valors de l’associacionisme, la cooperació, l’obertura, el respecte, la tolerància, la solidaritat, la inclusió i la democràcia que són valors totalment incompatibles amb alguns representats polítics que no respecten aquesta diversitat.

Les entitats de cultura popular estan formades per gent amb diferents orígens, religions, conviccions i ideologies, de totes les condicions socials i amb diverses identitats sexuals. Les entitats treballem durant tot l’any perquè que no es discrimini a ningú pel color de la seva pell, pel seu origen, per la seva condició sexual, per la seva fe o idees, per la llengua que parla o per la manera de vestir. Volem ser entitats amb exemple d’heterogeneïtat, acollida i inclusió.

L’extrema dreta és una amenaça intolerant que discrimina per la raó de ser de les persones. Nosaltres som festa i cultura, i la festa i cultura són precisament alegria, disbauxa, diversitat, llibertat, integració i respecte de la diversitat social.

Per la defensa dels nostres valors, pel futur de la cultura popular, pels drets humans i socials i les llibertats fonamentals, demanem als col·lectius que no respecten els valors fonamentals, la cultura popular i la llengua catalana que siguin coherents amb els seus postulats i, per tant, que no participin dels actes de la Festa Major.

Convidem a totes les entitats de la ciutat de Terrassa així com totes les persones que ho vulguin a adherir-se a aquest manifest.

Terrassa, juny de 2023

Related Articles

Deixa un comentari