A Synusia, llibres, debats i converses amb motiu del Dia Internacional de les persones migrants

No Comment

La llibreria Synusia us convida a un seguit d’activitats que es realitzaran la setmana del 12 al 17 de desembre, amb motiu del Dia Internacional de les persones migrants que es celebrarà arreu del món el proper divendres 16 de desembre 2022.

Les diferents activitats organitzades a la llibreria Synusia són diverses però tenen un fil comú: totes elles són una mostra actual d’autoorganització i potència migrant. Parlem de diferents àmbits (treball domèstic, il·lustració i creativitat en el món digital, i economia cooperativista- no exclusius de les persones migrants però on les migrants hi són aportant el seu bagatge, la seva potència i les seves experiències.

Durant cadascuna de les tres activitats programades, a més, es recolliran signatures per la ILP Regularización Ya!, una iniciativa estatal que ja es troba a la seva recta final i que té com a objectiu presentar al Congrés 500.000 signatures per forçar la regularització de 500.000 persones a l’estat espanyol.

Les activitats són les següents:

Dimarts 13 | 19h

[Presentació] Marrón (editat per Blackie Books), amb Rocío Quillahuamán

A Marrón, Rocío Quillahuamán desgrana, a cor obert, els moments més significatius de la seva infantesa i adolescència, des de la seva memòria de pobresa a un barri pobre de Lima fins al racisme quotidià viscut des de la seva arribada, amb onze anys, a Barcelona. Unes memòries rabioses, plenes d’humor i tendresa.

Dimecres 14 | 19h

[Economies populars i comunitàries] Jackson en Revolta. La lluita per la democràcia econòmica i l’autodeterminació negra als EUA (editat per Descontrol)

Sessió organitzada amb la comunalitat urbana de Barri Futur. Estarà dinamitzada per Diana De La Torre (MigrESS – migració i economia social i solidària) i Vicent Almela (traductor de ‘Jackson Rising’ i soci de la cooperativa Aula Idiomes).

Jackson en Revolta explica l’experiència cooperativista de Cooperation Jackson, un projecte que pretén crear una xarxa d’economia solidària que afronti els greus problemes socioeconòmics de la població negra a partir de l’enfortiment comunitari i la democràcia econòmica local.

Dissabte 17 | 11h

[Escoleta de lectures transfeministes] Biosindicalismo desde los territorios domésticos (editat per La laboratoria, espacios de investigación feminista), amb Constanza Cisneros Sánchez

Biosindicalismo desde los territorios domésticos és un text del col·lectiu Territorio Doméstico, un espai de lluita per al reconeixement dels drets de les treballadores de la llar, un sector absolutament feminitzat on, a més, la presencia de treballadores migrants és aclaparadora. Precisament una d’elles, Constanza Cisneros Sánchez dinamitzarà la sessió, posant sobre la taula quins són els objectius i reivindicacions de les treballadores de la llarg en el nostre context actual.

Related Articles

Deixa un comentari