El proper 8 de març, Terrassa serà l’escenari d’una manifestació unitària i compromesa amb els drets i la dignitat de les dones, en commemoració del Dia Internacional de la Dona. Sota el lema “A Terrassa, feminismes + que mai“, diferents col·lectius, plataformes, grups polítics i sindicats compromesos amb la causa feminista, sota el paraigües de l’Assemblea 8M, convoquen la manifestació per expressar les seves demandes i reafirmar el seu compromís amb la justícia i la igualtat social.
En contrast amb altres ocasions, aquesta manifestació destaca per la seva unitat i diversitat, tot reunint diversos sectors de la societat sota un mateix objectiu. És important assenyalar que aquest acte té caràcter no institucional i s’ha acordat que no hi hagi banderes ni sigles.
El punt fort d’aquesta manifestació resideix en la seva capçalera, íntegrament formada per dones i identitats dissidents, mentre que els homes cis assumiran un lloc secundari, mostrant suport des d’aquesta posició de respecte i col·laboració.
El programa inclou un taller de pancartes a les 18:00h, al Monument de la Dona, on es convida a tothom a expressar les seves reivindicacions de manera creativa, especialment a les més joves. A les 19:00h, les participants estan convidades a unir-se a la manifestació, que recorrerà diversos barris i carrers de Terrassa fins a arribar a la Plaça Vella aproximadament dues hores després. El recorregut es farà expressant reivindicacions, acompanyades per tabals i grups de cultura popular, amb diferents parades per llegir el manifest i penjar pancartes, fins la Plaça Vella on realitzarem varies accions.
El manifest del 8M abraça diverses reivindicacions fonamentals, des de la defensa dels drets laborals i socials fins a la protecció de les treballadores sexuals i la denúncia de la violència institucional i l’estigma.
Aquest acte també posa de manifest la necessitat de pensions dignes, la denúncia del racisme i l’exclusió, i la reclamació de serveis públics lliures de violències patriarcals, una escola pública, laica i feminista, posar en valor el ecofeminisme entre altres demandes.
La manifestació del 8 de març representa una oportunitat per a la ciutat de Terrassa per reflexionar sobre els progressos realitzats en la promoció dels drets de les dones, demostrar la força de la solidaritat i la unitat en la lluita per la justícia social i reafirmar el compromís amb una societat més equitativa per a totes les persones, independentment del seu gènere.
Durant l’acte, es disposarà d’un Punt Lila Mòbil per a aquelles persones que se sentin agredides o necessitin assistència.
Deixa un comentari