Abacus Terrassa esdevé el primer comerç Punt Lila per combatre la violència masclista a la ciutat

No Comment

La botiga de la cooperativa s’adhereix a aquesta iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Terrassa

Al llarg d’aquest 2023, la resta d’establiments d’Abacus se sumaran a aquesta iniciativa institucional

Redacció

Abacus Terrassa s’ha convertit en un punt lila per sensibilitzar i informar la ciutadania contra la violència masclista i actuar com a porta d’accés i suport a les dones que ho necessitin. Aquest establiment és el primer de Terrassa que s’adhereix a aquesta iniciativa impulsada per l’ajuntament de la ciutat vallesana.

L’acord és feia públic el passat 3 d’abril, en una roda de premsa celebrada en la sala de premsa de l’Ajuntament. La directora d’Abacus de Terrassa, Anna Martínez, destacà la importància “que des dels valors que sempre ha defensat la nostra cooperativa ens impliquem en la lluita contra les violències masclistes” i que “és una gran responsabilitat que entomem amb el màxim compromís”. Al seu torn, la regidora de polítiques de gènere de l’Ajuntament de Terrassa, Núria Marín, afirmà que l’exemple d’Abacus estimula altres comerços i establiments de la ciutat a adherir-s’hi també a aquest compromís.

L’Anna Martínez aclarí, en declaracions a Malarrassa, que tot i estar ja habilitat com a Punt Lila, l’establiment de la cooperativa Abacus a Terrassa, especialitzada en cultura i educació, començarà a actuar com a tal Punt Lila una vegada finalitzada la formació en els protocols d’atenció que rebrà el conjunt de treballadores durant el pròxim més de maig.

Abacus Terrassa esdevindrà així un «espai segur per a totes les dones dintre la ciutat», assegurà la directora local i també membre del consell rector d’Abacus, «som el primer comerç a Terrassa, però la idea és que n’hi hagi molts més de compromesos».

La botiga estarà identificada i assistirà dones en cas d’agressió o com a conseqüència de denúncia o sol·licitud d’ajuda. A més a més, afegí Martínez, «pensem fer tot d’activitats relacionades amb el problema de les violències masclistes i, en general, sobre els drets de les dones. Ens sentim totalment compromeses amb la qüestió».

Al llarg d’aquest any 2023, i després d’una experiència pilot que es va dur a terme a la botiga d’Abacus de Vic, la resta d’establiments Abacus de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears se sumaran a aquesta iniciativa institucional, promoguda pel Ministeri d’Igualtat. La cooperativa s’afegeix a la xarxa global d’establiments que, en incorporar el punt lila, volen apropar a les víctimes de la violència masclista i al seu entorn els serveis i recursos que tenen a la seva disposició, a l’hora que difonen informació i contribueixen a sensibilitzar al conjunt de la societat de la necessitat d’actuar contra la violència masclista.

La posada en marxa d’aquest projecte coincideix amb l’aprovació del Pla d’Igualtat d’Abacus amb el qual s’implementen noves mesures per garantir l’accés i la promoció del millor talent femení a la cooperativa; incidir en l’aplicació d’un llenguatge inclusiu i no sexista; definir un nou programa de conciliació i desconnexió digital; així com un nou protocol de prevenció de l’assetjament i promoció de la salut i noves mesures d’equitat en la política retributiva. Aquest pla és el resultat d’un procés de treball col·laboratiu entre les treballadores i treballadors d’Abacus, l’àrea de Persones i el Consell Social de la cooperativa. Abacus, que compta amb un 70% de dones a la plantilla i que va ser pionera en l’aplicació de mesures orientades a la igualtat i la conciliació, torna a ser capdavantera amb l’aprovació d’aquest Pla.

Sobre Abacus cooperativa

Fundada l’any 1968, Abacus és una cooperativa que crea i distribueix continguts educatius i culturals de qualitat amb l’objectiu de transformar la societat. Compta amb una xarxa de 47 botigues a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i una botiga en línia, és líder en comercialització de llibres, papereria i material escolar i té una important posició en la venda i distribució de joguines.

La cooperativa compta amb 20 marques editorials i diverses divisions de creació de continguts educatius i audiovisuals.

Abacus és una comunitat dinàmica i en creixement amb més d’1 milió de socis de consum i més de 700 socis de treball que potencia un model de gestió cooperatiu sòlid, rendible i eficient propietat de la gent.

Related Articles

Deixa un comentari