El Consell d’entitats convoca un ‘gran fòrum de debat’ ciutadà, 13 de maig, plaça del Progrés

No Comment

Les entitats i col·lectius que formen el Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana convoquen entitats veïnals, socials, de lleure, grups i col·lectius de Terrassa a un gran FÒRUM de debat.

El fòrum tindrà lloc el 13 de maig a partir de les 10 fins les 14 hores a la Plaça Progrés

El Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana de Terrassa es va crear fa set anys amb l’objectiu d’enfortir la unitat de les entitats i moviments socials en les seves aspiracions per aconseguir una ciutat més justa, més igualitària i sobretot més democràtica i més participativa.

Un dels objectius del Consell, pel que fa a la participació, és la d’organitzar parlaments ciutadans que tractin temes rellevants i significatius per a la ciutadania. En aquest sentit, el primer Parlament va versar sobre la municipalització de l’aigua, un bé comú i un dret fonamental, amb el resultat i èxit que totes coneixem. El segon Parlament va debatre sobre els drets humans i socials, i la seva aplicació, per part de l’administració local.

En el fòrum volen crear un espai de coneixença, visibilitat, confiança mútua i complicitat de les entitats, associacions i moviments socials de la ciutat, i generar debats a l’entorn del tema de la participació democràtica dins i fora de les mateixes entitats.

Què fer?

  • Debats sobre participació democràtica interna i transparència a les entitats, associacions i moviments socials.
  • Debats sobre iniciatives de participació ciutadana als organismes de decisió municipals, com ara els Consells municipals sectorials, els Consells municipals de districte, taules temàtiques i observatoris.

Com fer-ho?

  • Amb exemples de bones pràctiques, i sobre reivindicacions aconseguides, com són els parlaments ciutadans, la participació ciutadana en espais institucionals, la consecució de la municipalització de l’aigua, la creació de l’Observatori de l’aigua, el pacte per la coeducació, la comissió de rieres, etc. Així com les diverses lluites que hi ha engegades a la ciutat pel dret a un habitatge digne, la sanitat pública, les residències públiques, la defensa dels espais naturals, entre d’altres.
  • Reflexions sobre com dur a terme la participació i presa de decisions dins de les pròpies entitats. Com es fa, i com es pot millorar perquè sigui de la manera més democràtica, participativa i igualitària possible.
  • Com millorar la participació de les entitats socials vers l’Administració. Com es fiscalitza l’execució de les mocions aprovades en els plens de l’Ajuntament, i com funciona la comissió de transparència i bon govern, etc.

Com es pot participar al Fòrum

El fòrum està obert, a totes aquelles entitats de Terrassa que vulguin participar:

-Presentant una ponència per als debats.

-Oferint exemples de bones pràctiques.

-Posant una carpa a la plaça del Progrés, donant a conèixer l’entitat.

– Participant de les activitats que hi haurà al llarg del matí.

Related Articles

Deixa un comentari