En marxa, també a Terrassa, la preparació d’una gran marxa republicana estatal a Madrid, el 16 de juny de 2024

1 Comment
Manifestació a Madrid. Foto: @cuartopoder

El pròxim 16 de juny s’ha convocat una Marxa Republicana estatal popular a Madrid, coincidint amb els deu anys de l’inici del regnat de Felip VI. L’objectiu de la manifestació és motivar la participació ciutadana per a omplir els carrers de Madrid i defensar la democràcia com el govern del poble, pel poble i per al poble i la llibertat, amb el convenciment en la capacitat dels éssers humans per a autogovernar-se sense que hagi de prevaler cap discriminació. Els organitzadors, la ciutadania creiem fermament en la igualtat davant la llei de totes les persones i que aquelles que exerceixen responsabilitats en l’Estat han de ser responsables davant la sobirania popular. Aquesta concepció democràtica és incompatible amb el principi d’irresponsabilitat i inviolabilitat recollit en la Constitució Espanyola.

El passat 31 d’octubre es va fer públic un manifest amb 250 signatures, actualment es compta amb més de 3.000, també s’està constituint els grups promotors territorials unitaris de la Marxa, i es realitzen tot tipus d’activitats i iniciatives en els territoris del conjunt de l’Estat per a difondre la Marxa. Més endavant s’organitzaran els viatges a Madrid.

La monarquia representa la corrupció sistemàtica no com un cas aïllat, sinó com la característica que ha definit la relació històrica de la Casa dels Borbons amb l’Estat, i amb la corrupció generada per aquesta forma d’Estat imposada, cada vegada es propicia més la vulneració dels drets socials, civils i humans de les persones que convivim en aquest país. O comencem a defensar els nostres drets per a viure amb dignitat, o continuem suportant una monarquia corrupta.

La monarquia, així mateix, simbolitza la institució patriarcal per excel·lència en la qual es transmet el poder per herència i on es constitucionalitza la prevalença de l’home sobre la dona, en contra del principi més elemental d’igualtat entre les persones.

La monarquia com a principi xoca amb la democràcia perquè nega la capacitat del poble per a dirigir l’Estat. El poder monàrquic no sols és el rei, és també aquesta minoria privilegiada que mana sense presentar-se a les eleccions, que s’atrinxera en l’aparell de l’Estat i en els consells d’administració de grans empreses i no accepta la sobirania popular. La contradicció, així, està entre monarquia i democràcia.

Per tot això, els ciutadans que participem en aquesta marxa, fem una crida per al pròxim 16 de juny de 2024 per a sortir als carrers “a passejar-nos a cos, que ja és hora”, per a anunciar que davant la decadència de la monarquia la democràcia obrirà pas a la república del segle XXI.

Felip VI 10 anys basten! Per això amb aquesta Marxa diem en veu alta:

Democràcia Sí, Monarquia No

1 Comment

  1. Armando

    La rueda de prensa es el jueves a las 11:00, para presentar la movilización desde Terrassa

Deixa un comentari