La Fira Rebel organitzada el passat dissabte 1 d’octubre per diversos col·lectius de la ciutat va concloure la seva primera edició amb el que va estar considerat, pels organitzadors, com un gran èxit de convocatòria. Organitzada com alternativa a la Fira del texà, la Fira Rebel va aplegar prop de dues centes persones que al llarg de les vuit hores de duració de l’esdeveniment van poder gaudir de les diferents activitats que s’oferien.
La jornada va començar al matí amb un mercadet d’intercanvi de roba de segona mà on es convidava a la gent a emportar-se tantes peces de roba com es vulgues. D’acord amb l’esperit crític envers el consumisme inherent a la fira del Denim contra la qual es protestava, els organitzadors de la Fira Rebel insistien amb la idea que aquest fos un mercadet lliure d’intercanvi econòmic de manera semblant a l’anterior mercadet organitzat pel col·lectiu -també present a aquesta fira- Revolució Tèxtil.
Paral·lelament a l’intercanvi de roba va tenir lloc un taller de reciclatge de texans on la Carlota Miras, cosidora professional, indicava a les persones interessades com transformar uns texans usats en noves peces tals com faldilles, davantals i, fins i tot, organitzadors per la llar.
A mig matí i convidades pel col·lectiu Arran, Àngels Biosca, creadora del Slowear Project, i Núria, dissenyadora a la marca de roba local Art & Seams, van oferir una xerrada molt crítica amb la indústria de la moda global. Des de temes com la precarietat laboral i la pressió estètica fins a l’impacte mediambiental que té la producció de la roba per part de les gran companyies, les dues convidades, van fer una emotiva crida a favor de l’impacte positiu que produeixen marques i dissenyadors locals i van convidar a les persones assistents a aprofundir en un model de consum tèxtil que impliqui una major valoració de la peça de roba i del seu procés de fabricació.
Ja cap al migdia, els diversos col·lectius feministes de la ciutat presents a la Fira Rebel començaren una acció amb l’ objectiu de reivindicar que vivim a una societat diversa i per tant, tots els cossos han de ser igualment acceptats i respectats, no només els que s’emmotllen a les talles normatives. Cap al final de la acolorida acció feminista, l’Oriol Estripaboires va donar inici al vermut poètic recitant una sèrie d’obres -algunes d’elles escrites per a la ocasió- acollides amb gran entusiasme per part del públic assistent.
Finalment la jornada va concloure amb una paella vegetariana amb verdures proporcionades per la Cooperativa de Consum i Resistència de l’Atzur. La Cup Terrassa, el Kasalet i la resta de col·lectius organitzadors de la Fira van agrair, des de les xarxes socials, l’ampli suport popular assolit en aquesta primera edició de la Fira Rebel.
Maria C.
Deixa un comentari