El grup municipal de la CUP de Terrassa anuncia en roda de premsa el seu rebuig als pressupostos presentats per l’equip de govern municipal pel 2017.
Alhora d’explicar el seu “no”, la CUP fa referència a les Ordenances Fiscals d’octubre l’aprovació de les quals va estar facilitada, amb la seva abstenció, pel grup municipal anticapitalista. Amb aquestes ordenances, es preveia que l’Ajuntament disposaria de gairebé 6 milions d’euros més d’ingressos però la CUP denuncia ara que aquest augment queda en “paper mullat” si no augmenten també les despeses necessàries per atendre les situacions d’emergència social que pateix la ciutadania egarenca.
La CUP insisteix en que als pressupostos del 2017, l’estalvi en deute que ha experimentat l’àrea de drets socials no ha estat reinvertit en augmentar les polítiques socials i que, en canvi, els diners destinats anualment a pagar a entitats bancàries representen 10 vegades més que el que es destina a polítiques socials d’habitatge.
En aquest sentit la formació municipal també denuncia que malgrat que l’equip de govern recolza el nou model de seguretat proposat per la CUP aquest compromís no es veu reflectit en partides concretes a dins dels pressupostos.
Una altra de les raons que expliquen aquest “no” de la Cup té a veure amb el consell d’economia social i solidària, creat recentment a proposta de la CUP i pel qual s’ha destinat una dotació clarament insuficient que posa de relleu la incapacitat de l’equip de govern per fer efectius els models econòmics alternatius al model actual.
Durant la roda de premsa Maria Sirvent, regidora de la formació anticapitalista,també va fer referència a la gestió d’alguns serveis bàsics per la ciutadania, entenent que la seva gestió municipal directa permetria, per una banda, garantir unes condicions laborals dignes i per l’altra, que els beneficis econòmics revertissin directament a la ciutadania. En aquest sentit la CUP proposa ampliar el procés de municipalització de l’aigua a la resta de serveis bàsics externalitzats.
Finalment la CUP denuncia que la partida destinada a qualitat democràtica s’ha vist reduïda a gairebé la meitat respecte a l’any passat tot i assenyalen que, en aquest context, l’aposta per desenvolupar una proposta de pressupostos participatius de la mà de la Ciutadania és poc més que ridícula.
Deixa un comentari