Diverses entitats socials denuncien en el Ple de febrer la repressió policial i posen com a exemple el cas d’aquesta fotoperiodista, que ha rebut sancions per la Llei Mordassa de les quals ha estat absolta.
Miquel Gordillo
Diversos col·lectius de la ciutat van acudir al Ple municipal, celebrat el passat 25 de febrer, per fer costat i demanar un suport explícit del consistori a Mireia Comas, la fotoperiodista que ha estat recentment sancionada per exercir la seva tasca informativa en fotografiar un mosso a Ca n’Anglada, en rigor a l’anomenada Llei Mordassa.
Mireia Comas ja va ser absolta setmanes enrere d’una acusació greu com la d’una agressió a un mosso, que va resultar falsa. El passat 26 de gener va rebre una sanció de 601 euros per no voler esborrar la fotografia abans esmentada. La sanció ha estat retirada, però “evidencia la repressió que suposa la Llei Mordassa”, expressà en el Ple Jordi Marcè, en representació de l’entitat La Gallineta, i afegí: “a la Mireia l’ha seguit un cotxe de la policia mentre duia els seus nens a l’’escola, s’han de revisar els protocols policials”, va afirmar Marcè.
El suport a Mireia Comas no va prosperar, donat el vot en contra de Tot per Terrassa, PSC i Cs, per tant, no van ser suficients els vots favorables d’ERC i JxT. Sí que van ser aprovats els dos punts que demanaven al govern espanyol que derogui la Llei Mordassa, així com el suport dels grups polítics del Congrés.
“Cansades de la repressió policial” als carrers
“Molts moviments socials de la ciutat estem cansades de la repressió que patim, cansades dels desnonaments diaris, i de les problemàtiques socials a barris com La Maurina i Ca n’Anglada, entre altres, on ha primat la militarització dels barris”. La demanda denunciava obertament les actuacions de la BRIMO i l’ARRO dels Mossos, així com de la Policia Municipal amb “violència física, intimidacions i escorcolls. Davant dels abusos policials, som molts moviments que diem prou”, expressà Marcè.
JxT i ERC foren els únics grups que donaren suport a totes les demandes, tant el suport a Mireia Comas, i també contra la Llei Mordassa, malgrat no compartir afirmacions com ara que “els barris estiguin militaritzats”, va dir Pep Forn.
El consistori no aprova el suport a la Mireia Comas, tot i que sí que rebutja la Llei Mordassa
Ciutadans, que votà en contra de tots els punts, només va “agraïr la feina dels cossos de seguretat de l’Estat”, en paraules de David Aguinaga, “i a la policia municipal de Terrassa, que actuen contra actes vandàlics i contra qui siembra el terror”, a banda de descriure la Mireia Comas com una “infuencer antisistema que prefereix ser davant de les càmeres que al darrere”. “Respectin vostès aquest la tasca d’aquest Ple i deixin de qüestionar l’Estat de Dret”, va dir.
“No compartim la criminalització a les forces de seguretat”, expressà Alfredo Vega (PSC), tot i reconèixer que la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana (Llei Mordassa) “no ha millorat la seguretat ni ha garantit les llibertat”. EL PSC es va abstenir en aquest punt.
Concentració de suport a la fotoperiodista Mireia Comas (en primer pla) durant la celebracio del Ple Municipal del mes febrer, al Raval de Montserrat. Foto: Twitter CUP Terrassa
CUP Terrassa: “No hi ha oposició real en aquest consistori”
Posteriorment, la CUP va retreure en un comunicat a TxT i el PSC que no es posicionin al costat de la llibertat d’expressió en negar el seu suport a Comas. A més de cosiderar que els darrers tres anys no hi ha hagut oposició real dins el consistori.
“El Govern Municipal (de TxT i ERC) fa tres anys que no tenen una oposició que posi en dubte el seu model de ciutat”, resa el comunicat de la CUP. “Mentre ens venen una ciutat solidària, quan una fotoperiodista de la ciutat guanya un premi denunciant que uns joves menors migrants mlviuen en una fàbrica abandonada en temps de pandèmia, la solució del Govern sigui demanar més control policial i no anar a les arrels de les desigualtats”, en paraules de Carme, membre de la CUP Terrassa.
Deixa un comentari