Una quinzena d’entitats ompliran el Raval de productes de proximitat i de temporada.
La primera edició de la Fira Gastronòmica arriba aquest dissabte 9 d’octubre, al Raval de Montserrat. Un espai que vol fomentar el consum dels productes de proximitat i de temporada que ofereix la pagesia a través de la producció agroalimentària de Terrassa i comarca. Des de les 11h fins a les 20h, una quinzena d’entitats de producció hortícola, ramadera, així com de botigues i restauració, faran exposició i venda al públic dels seus productes. Molts d’aquests en són una mostra de l’entorn de l’Anella Verda de Terrassa.
La fira comptarà amb espai destinat a tast i degustació de productes i plats elaborats amb productes de proximitat i de temporada, ubicat davant del Mercat, així com un espai de “showcooking”. També hi haurà espai per a la degustació i tast de plats cuinats, a càrrec de restauradors del Gremi d’Hostaleria de Terrassa i comarca.
Relació de participants a la 1ª Fira Gastronòmica de Terrassa:
- Turó de les nou cabres- Terrassa (Formatges de pastor i carn de xai cabrit)
- La Verdolaga -Terrassa (Verdures ecològiques de temporada)
- Agrària Can Viver – Terrassa (Cultiu de lleguminoses, cereals antics i hortícoles (Hort del Silenci)
- L’Eina Cooperativa – Terrassa (Cooperativa de producció agroecològica)
- Bio Masia Ca n’Oliveró – Castellbisbal (Fruites i verdures de temporada en producció ecològica)
- Els Campaners – Ullastrell (Agricultura social i regenerativa)
- Can Morral del Molí – Ullastrell (Productes de la terra, vinyes i vins, oli)
- La Frasera – Vacarisses (Formatges de Pastor)
- La Botiga d’Ullastrell (Mató d’Ullastrell, formatges, oli)
- Sanmy – Beguda La Modernista (Beguda La Modernista)
- Cooperativa l’Egarenca (només exposició i promoció)
- Ajuntament de Terrassa – Terrassa Gastronòmica: (Serveis de Medi Ambient, Emprenedoria i Economia Social, Turisme, i la Fundació Sant Galderic). Informació i promoció de projectes i activitats.
- Mercats Municipals (Mercat de la Independència i Mercat de Sant Pere)
- Ratafia Modernista (Festa de la Ratafia). Concurs i taller de com es fa la ratafia
- Masia Ca n’Arnella (Espelta ecológica) – Participa dins del Gremi de Flequers i Pastissers amb xerrada-taller
Activitats:
- Taller de cuina a càrrec del xef Keco Martínez, representant del Col·lectiu Cuina Vallès i del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i comarca.
- Taller La Modernista. Com es prepara La burgesa i L’obrer.
- Taller i tast d’embotits artesans.
- Taller i tast de formatges amb vins.
- Xerrada “Com s’elabora el pa d’espelta de Ca n’Arnella”.
- Tallers i xerrades: Presentació de projectes i productes singulars del Vallès: productes d’horta i elaborats, a càrrec de diferents productors i elaboradors.
- Com fer còctels amb la ratafia.
La Fira Terrassa Gastronòmica és una iniciativa del Gremi empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca i de l’Ajuntament de Terrassa (serveis de Turisme, Comerç, Emprenedoria i Economia Social, i Medi Ambient) en col·laboració amb els gremis, entitats i associacions de Terrassa Gastronòmica. Col·laboren a la fira altres institucions: Consell Comarcal del Vallès Occidental, Xarxa de Productes de la Terra, i Parc a Taula de la Diputació de Barcelona.
Deixa un comentari