Malarrassa amb les entitats i l’entorn comunitari de la ciutat en la crisi del coronavirus

1 Comment

Des de Malarrassa, com no podia ser d’una altra manera, continuem amb la nostra atenció informativa en aquesta situació excepcional d’emergència sanitària i humanitària causada pel Coronavirus. A la vegada, i també degut a la situació que estem vivint, us informem que donades les circumstàncies i el fet de no poder garantir una adequada distribució dels periòdics, des de la redacció hem decidit que aquest mes d’abril no hi haurà edició en paper de Malarrassa. La major part dels diaris els repartim en espais que ara com ara es troben tancats. S’uneix a això la manca d’ingressos per la poca publicitat que tenim i que no ha arribat. Mantenim per ara la pròxima edició pel mes de maig, en funció de com vagin passant els esdeveniments.

Igualment, continuem impulsant el pols informatiu a través de la nostra pàgina web malarrassa.cat. L’activitat a la ciutat, com és lògic d’altra banda, està molt centrada en qüestions relacionades amb la crisi de la Covid-19 i en les diferents problemàtiques sanitàries, humanes i socials que està generant, i que ens afecten a tothom de ple. Per això, enviem un missatge de solidaritat i suport a totes les entitats del teixit cooperatiu i de l’economia social i solidària, als col·lectius socials i entitats locals que, malgrat l’impacte greu que els està suposant aquesta situació, continuen amb la seva feina i ja plantegen nous escenaris un cop acabi l’estat d’alarma i el confinament. A totes les entitats els volem recordar que tenen al seu abast un mitjà de comunicació compromès amb l’entorn comunitari de la ciutat.

De cara a protegir la majoria social del país i d’arreu, ens fem ressò d’iniciatives com el Pla de Xoc Social que impulsen entitats, sindicats i moviments socials, i que assenyala punts d’actuació i propostes en àmbits de primera necessitat i que han de ser drets ciutadans inalienables. Per posar un altre exemple que també ens toca de prop, donem el nostre suport a les llibreries de proximitat i independents (com ara el cas de Synusia, La Temerària i la llibreria Re-Read a la nostra ciutat) els quals, igual que altres sectors culturals, estan passant una situació de precarietat i que s’han organitzat de forma col·lectiva per seguir promovent la cultura. No podem apropar-nos a les llibreries per adquirir llibres, però ens conviden a fer-ho online.

Els mitjans locals i de proximitat també patim les conseqüències del tancament. Tot ai així, la premsa es considera un bé essencial i s’ha vist com aquesta rep encara més atenció ciutadana en situacions de crisi com l’actual. En aquest sentit, per fer prevaldre el servei públic ciutadà que fa la premsa local, compartim les demandes d’aquest manifest de l’Associació de Mitjans d’Informació i de Comunicació, a la qual estem adherits, i que planteja un seguit de mesures a les administracions per tal que donin suport als mitjans impresos i digitals i mostrin el seu compromís amb la llibertat de premsa.

Molta força i cuideu-vos!

Equip de redacció Malarrassa

In : Dia a dia

1 Comment

  1. Dolors Frigola Comas

    Gràcies, companys i companyes. Quan passi aquest confinament, ens tornarem a trobar als espais comuns i al carrer, segur.
    Cuidem-nos i cuidem a les persones properes perquè ens necessitem totes.

    Endavant i molta força per continuar amb el periòdic!

    Dolors Frigola Comas

Deixa un comentari