Resultats electorals: Esquerra Unida local proposa un «front democràtic antifeixista, per a frenar els problemes a la convivència i els conflictes que l’extrema dreta intentarà crear»

No Comment

L’assemblea local d’Esquerra Unida (EU) reconeix que els resultats de les eleccions no han afavorit la seva candidatura, Terrassa En Comú Podem. Tornen així a quedar fora del ple municipal. En un comunicat publicat el 7 de juny confessa: «ens toca fer autocrítica i reflexió per poder fer millor les coses i poder arribar millor a la gent». Però considera, abans, que l’abstenció els ha castigat; i que la disputa entre Tot per Terrassa i el PSC polaritza el debat i també els afecta negativament.

L’entrada de Vox al consistori la consideren una «notícia pèssima» i perillosa, tant que criden a la constitució «d’un front democràtic antifeixista, per a frenar els problemes a la convivència i els conflictes que l’extrema dreta intentarà crear». En general, el resultat de les eleccions a l’estat espanyol, el veuen molt negatiu: «l’avenç de l’onada reaccionària és evident, i la reculada general de les esquerres i dels governs progressistes a tot el país és un avís molt clar que hem de saber escoltar».

EU agraeix les 3.643 persones que van votar la candidatura dintre la qual es presentava l’organització d’esquerres, Terrassa En Comú Podem, i els assegura que continuaran «treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa».

Agraeix també la feina de tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, i es felicita per haver demostrar que «tenim un gran capital humà, una militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta», tot i que no ha estat suficient com per arribar al llindar del 5% necessari per obtenir representació.

D’altra banda, es consideren «víctimes» de la baixa participació (abstenció de la meitat del cens a Terrassa, percentatge més alt encara als barris obrers) i del «desajust» que suposa que l’espai del PSC-PSOE es presenti a Terrassa en dos candidatures polaritzades (TxT i PSC). Tot i això, admeten que «també és cert que ens toca fer autocrítica i reflexió per poder fer millor les coses i poder arribar millor a la gent», sense concretar tanmateix aquesta autocrítica.

Després de felicitar l’alcalde per la victòria obtinguda, tot considerant que «la majoria de l’ajuntament seran regidors i regidores progressistes», lamenta que «la nova legislatura comenci amb mal peu, amb l’anunci de dos nous “pelotazos” urbanístics (Els Bellots II i Can Bosch), destruint espai natural i de conreu i continuant amb un model urbanístic insostenible i que no té en compte els serveis a la ciutadania que requereix el creixement de la ciutat i de la població».

Finalment, pel que fa al resultat a la ciutat, l’entrada de Vox al consistori la defineix com «una notícia pèssima per la democràcia i per Terrassa», i criden a la constitució d’un «front democràtic antifeixista, per a frenar els problemes a la convivència i els conflictes que l’extrema dreta intentarà crear».

Preocupades pel resultat de les eleccions al conjunt del país, «l’onada reaccionària és evident, i la reculada general de les esquerres i dels governs progressistes a tot el país és un avís molt clar que hem de saber escoltar». Afirma que «la desafecció i frustració ciutadana està sent canalitzada per les dretes, i en temps de crisi ecosocial això és un perill especialment greu», motiu pel qual consideren necessari «reflexionar per fer retrocedir aquesta onada», i «fer les coses d’una altra manera».

Immediatament, s’adhereixen al moviment Sumar, amb En Comú Podem, IU, PCE, amb la candidata a la presidència Yolanda Díaz al capdavant, tot considerant que és «l’instrument de defensa de les llibertats democràtiques que doni respostes a les necessitats i anhels de la majoria social treballadora».

Related Articles

Deixa un comentari