Trobada de la militància de les joventuts comunistes dels anys 60 i 70 a Terrassa, 18 Nov

No Comment

Aquest dissabte, 18 de novembre, es realitzarà una trobada d’antics militants de la JCC de Terrassa (Joventut Comunista de Catalunya, la que va ser l’organització juvenil del PSUC i hereva de l’antiga JSUC) a les 10h en el centre cívic Montserrat Roig. 

Joves militants comunistes que a Terrassa van lluitar a finals del franquisme i a la transició per una societat més justa i una ciutat més habitable. Lluita que a la nostra ciutat va unir a centenars de joves, i que va servir per transformar Terrassa.

La trobada es realitza amb l’objectiu que puguin trobar-se la militància dels anys 60 i 70, joves que van jugar un paper important en les mobilitzacions obreres i populars d’aquells anys. Joves que van centrar-se en diferents fronts, d’una banda els que es dedicaven al moviment obrer creant les Comissions Obreres Juvenils i per un altre amb la creació de diferents centres i clubs a diversos barris de la ciutat on es realitzaven actes socials, lúdics, culturals, xerrades i difusió de la música protesta a més dels balls de joventut.

La JCC va ser l’organització política juvenil d’avantguarda a Catalunya i Terrassa, capaç d’organitzar a centenars de joves terrassencs i terrassenques de manera clandestina tot i saber les perilloses conseqüències que podrien patir si eren descoberts i/o capturats per la policia de la dictadura. Van organitzar, recolzar i moltes vegades dirigir lluites, manifestacions, vagues obreres, reivindicacions de millores salarials i d’infraestructures al barris, etc. El seu objectiu era organitzar la joventut treballadora per a després mitjançant les seves accions debilitar i minar el règim franquista fins fer-lo caure. Van estar presents i ser protagonistes de lluites a la nostra ciutat que amb els temps serien referents a tot l’Estat. Terrassa era coneguda arreu de Catalunya i Espanya per l’abnegació i lluita entre d’altres dels membres de la JCC.

 

Sabem que els temps passen i que molts i moltes dels que van protagonitzar aquells intensos anys de compromís i militància avui ja no hi són entre nosaltres per qüestions biològiques. Per aquest motiu, independentment d’allà on estigui cadascú dels que encara avui podem deixar constància d’aquelles experiències, creiem que és el moment de trobar-nos per posar en comú i recollir tota aquella experiència vital de dignitat.

Els records d’aquells joves forma part de la memòria històrica de Terrassa pel que hi ha una voluntat que aquella memòria no es perdi amb el pas dels anys. Aquesta és la intenció dels que estem promovent aquest retrobament: recordar, dialogar i reflexionar, fer realitat el lema de que “venim de lluny i anem més lluny encara!”.

Juan Márquez Fernández

Deixa un comentari