Col·lectius feministes de Terrassa carreguen contra una manifestació provida convocada aquest diumenge

No Comment

Redacció

Aquest diumenge 4 de novembre s’ha convocat la “IV marxa familiar per la vida”,  organitzada per l’Associació per a la protecció de la família i la vida, a la vegada vinculada al Partit Família i Vida. En relació a aquest fet, els col·lectius AET (Assemblea d’estudiants de Terrassa), Lxs Lilims, La Guerrilla dels Cossos, Rudes Rebels, SEPC i SAD CGT Terrassa, tots ells integrants del Comitè de Vaga Feminista a Terrassa, han emès un comunicat contrari a la ideologia que hi ha darrere aquesta marxa convocada i dels moviments pro-vida. En concret, denuncien que s’exalti un “únic model de família, quan hi ha tota una diversitat de models més inclusiva i real de la societat actual”. També destaquen la ideologia dels moviments autoanomenats provida, ja que “criminalitzen les dones que decideixen avortar” i per tant “neguen el dret al mateix cos”, de forma que “pretenen influir en el sistema legislatiu” per tal de penalitzar l’avortament. A banda, destaquen com aquests moviments fan servir missatges amb arguments que tenen “poc de científic i molt de religiós”.

Els col·lectius també lamenten que diversos establiments de la ciutat facin propaganda d’aquests grups, els quals titllen com una “una amenaça per tots els anys de lluita portada a terme per diverses generacions de dones”.

Aquest és el comunicat complet dels col·lectius feministes:

1) Denunciem l’ús de la paraula “família” quan aquesta s’utilitza per “protegir” i fer exaltació d’un únic model de família, excloent-hi tota una diversitat d’unitats familiars que reflecteixen de manera més fidel i inclusiva la realitat de la societat actual.

2) Denunciem l’intent de blanquejar-se la cara dels moviments autoanomenats pro-vida. Darrere les seves marxes i curses aparentment puerils s’amaga tota una ideologia que:

– emet judicis morals, infantilitzadors i conservadors sobre les dones que decideixen avortar i les criminalitzen.
– nega el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos.
– vol influir en el sistema legislatiu i penal per a poder dificultar i penalitzar les dones que decideixen avortar.
– utilitza i difon arguments que tenen poc de científic i molt de religiós.
– ataca directament la diversitat de moltes famílies de la nostra ciutat.
– coneix la realitat i sap que les conseqüències d’un avortament varien en funció de la classe social. A molts països les dones treballadores moren per avortar sense garanties.

3) També volem comunicar que ens sobta i ens entristeix que a la #TerrassaFeminista, la mateixa que el passat 8 de març es va manifestar massivament contra el sistema patriarcal, diversos establiments i locals s’avinguin a difondre la propaganda d’aquests grups que són una amenaça per tots els anys de lluita portada a terme per diverses generacions de dones. Demanem als establiments que difonen aquest tipus de propaganda que deixin de fer-ho.

4) Els col·lectius que signem aquest comunicat defensem, un cop més, el dret a l’avortament lliure i gratuït. Defensem el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos i defensem, per sobre de tot, una maternitat de lliure elecció. I ens fem ressò del cant de les nostres germanes argentines en la seva recent i exemplar lluita: “Educación sexual para decidir, anticonceptivos para no abortar, aborto legal para no morir”

Signen:
AET (Assemblea d’estudiants de Terrassa)
Lxs Lilims
La Guerrilla dels Cossos
Rudes Rebels
SEPC
SAD CGT Terrassa

Deixa un comentari