La CUP i altres col·lectius condemnen la violència policial i la detenció de set joves durant la manifestació d’ahir

No Comment

La manifestació convocada ahir divendres al vespre amb el lema ‘Combatre la repressió, perdre la por’, en suport al raper Pablo Hásel, va acabar amb la detenció de set joves. A parer de la CUP Terrassa, “ahir a la nostra ciutat vam poder comprovar com la llibertat d’expressió i el dret a manifestar-se, una vegada més, han estat trepitjades per la Conselleria i la seva policia”. En aquesta línia s’han expressat altres col·lectius locals com Arran Terrassa i Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT).

En un comunicat, la CUP denuncia que, “un dia abans, la policia ja generava la por, avisant als comerços que hi hauria aldarulls i vandalisme”, tot descrivint que l’objectiu era “generar un clima de por i inseguretat”. La CUP afirma que durant la manifestació, una vegada que havia arribat a la comissaria de la Policia Nacional, es van poder comprovar “les càrregues, sense previ avís, contundents i desproporcionades”, amb persecucions que “van durar fins a la mitjanit, perseguint a gran velocitat els manifestants pels estrets carrers del centre”.

A conseqüència de la càrrega policial va haver-hi diverses persones ferides, una d’elles amb ferida oberta al cap. A la vegada, van haver 7 detingudes, de les quals 4 majors d’edat i 3 menors. Per dissabte al matí s’havia convocat una concentració de suport a les detingudes davant la comissaria dels Mossos, a la carretera de Matadepera.

Les tres persones menors d’edat ja es troben en llibertat. L’organització denuncia “diversos abusos policials”, com ara ser intimidades durant les detencions, sense poder trucar als familiars, i que les trucades d’aquests van ser rebutjades pels mateixos agents. També informen que es van realitzar fotografies a cicatrius i tatuatges, una pràctica no permesa, segons la CUP.

Les quatre persones majors d’edat encara resten, fins avui dissabte al migdia, a comissaria dels Mossos, tot esperant a passar a disposició judicial. La CUP reclama la “llibertat immediata de les persones detingudes i la retirada dels càrrecs pels quals se’ls imputa”. Finalment, demana la “dissolució immediata dels cossos policials BRIMO i ARRO, demostrada la seva inoperància i la falta de formació en els principis bàsics de la democràcia i el respecte a la llibertat d’expressió”.

Ballart condemna els aldarulls i actes vandàlics

Per la seva banda, i en un sentit oposat, l’alcalde Jordi Ballart ha condemnat, en un comunitat emès per l’Ajuntament, els “actes vandàlics succeïts el vespre d’ahir», tot afirmant que «la llibertat d’expressió no es defensa amb violència», i que «en cap cas, els actes vandàlics i els aldarulls que s’han produït aquesta nit a Terrassa, representen el tarannà i el sentiment pacifista de la ciutat i la seva població». El balanç xifrat pel consistori és de nou contenidors cremats i 11.500 € de dany econòmic. 


Moment de les càrregues policials (vídeo de Marc Castellet):

Llicència de Creative Commons
La responsabilitat dels escrits dels periodistes i col·laboradors recau en el seus autors. Malarrassa no comparteix per força les opinions reflectides en els textos publicats.
Butlletí Malarrassa
Subscriu-te al nostre butlletí setmanal. Les notícies més destacades que has de llegir