“Qui serà un futur pensionista ha d’estar al carrer, fent unitat i pressió”

No Comment

Per unes pensions dignes, contra els abusos per part dels grans bancs i companyies elèctriques, i per una sanitat pública i de qualitat. Aquestes han ser les demandes més escoltades durant la manifestació d’aquest dissabte al matí pel centre de la ciutat. L’acció s’ha fet al mateix temps que tenia lloc a més de 40 ciutats d’arreu de l’Estat, convocada per la COESPE, per reclamar que s’asseguri el sistema públic de pensions.


pensions_dignes_13.11.21

Miquel Gordillo

Unes 300 persones han acudit a la convocatòria del Moviment per unes Pensions Dignes (MPD), la qual des de fa quatre anys es concentra cada dilluns al Raval, i que afirma que “ens enganyen, el sistema de pensions de la Seguretat Social sí és sostenible”. La marxa ha caminat des de l’Ajuntament, passant per la Rambla, fins a a arribar a la seu del BBVA al Portal de Sant Roc. En nom de la unitat d’acció (“la conquista dels drets socials es fa al carrer i amb pressió social”), s’havia convidat a diversos col·lectius que reivindiquen millores socials en els seus àmbits. D’aquí que hi hagin participat a la manifestació la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT), el Colectivo Sin Vivienda, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública-Marea Blanca, Iaioflautes, el Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana, el Casal de la Dona, l’ANC-Terrassa per la Independència, i els sindicats CCOO i CGT, entre altres.

“Qui serà un futur pensionista ha d’estar al carrer, per això hem convidat als col·lectius”, afirmaren des de l’organització de la marxa. “El ministre Escrivà s’ha saltat el Pacte de Toledo, treballa per la cova d’Ali Baba, la tenim aquí al darrere”, han assegurat assenyalant el BBVA.

MPD_sant_roc Unes 300 persones en la manifestació de dissabte 13 de novembre, al portal de Sant Roc. MG

“Els diners no són seus, sinó dels estalvis de ciutadans i ciutadanes”, s’ha dit sobre els grans beneficis que obté la banca. Pepe Sánchez, president de la FAVT, s’ha referit a l’augment dels preus de la llum i com afecten les famílies més vulnerables i el conjunt de la ciutadania.

“Com és possible que donin un premi a la Mútua per la gestió de la Covid? Quan han quedat patents les mancances del sistema sanitari públic?”, ha denunciat Antonio, de la Marea Blanca, La Plataforma està fent campanya per tal que no es renovi el contracte amb Mútua, i que aquesta passi a ser pública, i el personal absorbit per administració. També ha recordat, “encara estem esperant el CAP a Can Roca que es va anunciar el 2017”.

Des del Colectivo Sin Vivienda es recordà que “els habitatges buits segueixen en mans de bancs i fons voltor, els jutges segueixen signant desnonaments saltant-se la llei, I recriminen que l’Ajuntament no tingui “cap pis d’emergència”, en paraules de Mari Carmen. També han explicat les seves problemàtiques les treballadores del servei d’atenció domiciliària municipal.

 

Deixa un comentari