Manifestació, dissabte 11 per demanar el lloguer social per a les famílies amb ingressos reduïts, i acció política per trobar solucions
· Punt de trobada: a les 11h a la plaça de Catalunya (al costat dels bombers).
· El recorregut passarà per davant de diversos punts claus per denunciar la situació: Oficina d’Endesa; Mútua; oficines de Mina d’aigües; oficina del Gas i Ajuntament.
· Al punt de la Mútua, la Plataforma en defensa de la sanitat pública de Terrassa llegirà un Manifest, i al davant de la companyia Mina, la Taula de l’aigua farà el mateix.
Convocatòria de manifestació per al dissabte dia 11, de part d’el Col·lectiu Sin Vivienda de Terrassa. En una roda de premsa, el divendres passat, aquest col·lectiu va denunciar la situació de totes les famílies que viuen en pisos ocupats, que es calculen en uns 1.300. Aquesta és «una lluita de tota la ciutat i de totes les famílies, car qualsevol es podria trobar en aquesta situació».
Amb aquesta manifestació, el col·lectiu fa una pas endavant per demanar el lloguer social per a les famílies que tenen ingressos reduïts, així com reclamar, també, acció política per trobar solucions a aquesta problemàtica, una de les més greus al conjunt del país i, especialment, a Terrassa.
Diversos representants dels blocs ocupats a Terrassa, com el de l’avinguda de l’Abat Marcet, el de Can Palet o els de les Arenes, que van estar presents a la roda de premsa informaren sobre les diferents situacions: els veïns de les Arenes van explicar que, després dels mesos que han passat sense llum, per fi se’ls van instal·lar els comptadors, tot i que la primera factura ha arribat a un preu massa elevat, sense tenir en compte la situació que viuen.
Calculen que hi ha 1.300 pisos ocupats a Terrassa i demanen que l’Ajuntament hi intervingui
Segons el portaveu del col·lectiu, Karim El Otmani, a Terrassa hi ha actualment uns 4.000 pisos sense empadronament, dels quals uns 1.300 estarien ocupats, i unes 3.600 persones que demanen un lloguer social. Reclamen que l’Ajuntament compleixi la seva paraula d’expropiar els pisos buits de grans tenidors, tal i com aprovà el Ple municipal de gener passat, una mesura que permetria suplir aquesta demanda.
El col·lectiu afirma que “l’Ajuntament té un paper primordial en aquestes qüestions”, i exigeix que “accelerin els processos com el de les famílies que viuen a l’avinguda de l’Abat Marcet, que porten tres mesos sense llum».
La convocatòria compta amb el suport del Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana, tot fent palès que «només des de la solidaritat i des d’un treball col·lectiu podrem afrontar aquest greu problema ciutadà».
Deixa un comentari