CUP: declarar ‘non grat’ el concert de la banda de l’Exèrcit al Centre Cultural

No Comment

La CUP proposa declarar ‘non grat’ el concert de la banda de música de l’Exèrcit espanyol al Centre Cultural 

Rebutja tota presència militar, ja sigui l’esdeveniment de dijous que ve o les pràctiques militars a Sant Llorenç, i aposta per defensar la cultura de la pau

La CUP vol mostrar avui la seva sorpresa pel concert de música que oferirà la “Unidad de Música de la Inspección General del Ejército”. Serà el pròxim dia 20 d’octubre al Centre Cultural de Terrassa.

Unidad de Música de la Inspección General del Ejército, amb seu a Barcelona. Unidad de Música de la Inspección General del Ejército, amb seu a Barcelona.

En primer lloc, els cupaires creuen que “Centre Cultural” i Exèrcit són dos mots què, junts, conformen un oxímoron. Per això, i en nom de la cultura, el desembarcament militarista a Terrassa és del tot desagradable i rebutjable.

De fet, volem denunciar i deslegitimar el militarisme, l’armamentisme, la despesa militar, l’actuació del exèrcits, l’aliança entre bancs i fabricants d’armes, la influència de lobbys en les polítiques de defensa militaristes… I com, no, crear una opinió pública favorable a la gestió pacífica dels conflictes i la cultura de la pau.

En segon lloc, resulta fastigós i molt cínic que sigui justament l’Exèrcit espanyol. De fet, abans d’ahir mateix, dia de la Hispanitat, aquest cos militar reivindicava la invasió de l’Amèrica Llatina (que no pas “descoberta”) i el seu passat imperialista. 
Finalment, no deixa de ser l’Exèrcit que garanteix l’amenaça de la força per evitar el dret a l’autodeterminació de nacions ‘sense estat’ com els mateixos Països Catalans. Per això, tacar un espai de cultura com el Centre Cultural amb la presència militarista és lamentable.
I és que les Forces Armades de l’Estat espanyol tenen un cost diari de 47 milions d’euros. I sembla que vulguin justificar la seva existència fent aquesta mena d’espectacles. No podran rentar la seva cara, però, amb aquests concerts. I no cal que juguin a fer de músics per les nostres ciutats.

Per tot això, la CUP proposarà que l’Ajuntament de Terrassa declari tant les pràctiques militars com els esdeveniments de l’Exèrcit com a actes “non grats” a la ciutat.

Related Articles

Deixa un comentari