Dissabte se celebra el Parlament Ciutadà, centrat a debatre la gestió de l’aigua

No Comment

La trobada ciutadana tindrà lloc durant tot el matí de dissabte 21 de gener, al Centre Cívic Francesc Macià, de 9 a 14 hores, en que es debatrà i es prendran acords conjunts al voltant del tema de l’aigua.


Una fita important de participació ciutadana i real arriba aquest dissabte, amb el nom de Parlament Ciutadà de Terrassa. La iniciativa s’ha estat madurant des de fa mesos, treballada des del Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana i els col·lectius que el conformen. El Parlament pretén ser una aposta pel debat ciutadà i la transparència com a eixos prioritaris, obert a tothom qui hi vulgui participar. Aquesta primera reunió de dissabte se centrarà en l’aigua com a tema central.

D’aquesta forma, la primera trobada servirà per constituir formalment el Parlament Ciutadà de Terrassa, a la vegada que es presentaran i es discutiran les propostes que la Taula de l’Aigua aportarà vers el procés de municipalització del servei i abastament de l’aigua a la nostra ciutat.

La ciutadania organitzada no vol deixar passar l’oportunitat de dir la seva, tampoc en aquest aspecte bàsic de ciutat, i vol fer-se sentir. En aquest sentit, la Taula denuncia en una de les seves propostes que s’hagi posat en marxa «una campanya de pressió i assetjament de gran part dels lobbys econòmics i industrials de la ciutat», i que a la vegada «es posi en qüestió el treball i la independència de l’Ajuntament i del seu Alcalde», qui és favorable a un canvi cap a una gestió pública, a l’igual que 20 dels 27 regidors del ple municipal.

Inscripció prèvia

Per tal de participar al Parlament Ciutadà de dissabte, des de l’organització es demana inscriure’s prèviament a la mateixa, a través del formulari que consta a la web www.consellterrassa.org/parlament. Des d’aquest espai es poden consultar els documents, que inclouen els principis i propostes que fa la Taula de l’Aigua respecte la gestió pública a la ciutat, així com la crida a la mobilització ciutadana per una gestió pública i directa, la qual es traduirà en una manifestació per al proper 19 de març a Terrassa.

Un altre dels objectius de la trobada és presentar i escoltar les denúncies que qualsevol persona, entitat o col·lectiu, vulgui presentar al Parlament.

CartellParla_ment

Related Articles

Deixa un comentari