‘Dotar de medis el personal del SAD’, reclama la Federació d’Associacions Veïnals

No Comment

En reconèixer la tasca de les persones treballadores en aquest moment, la FAVT es fixa concretament en un grup que «no han deixat de treballar en cap moment amb potser el que és el primer grup de risc, les persones majors. Amb el seu esforç i dedicació, el personal de l’ASSISTÈNCIA DOMICILIARIA (SAD) dóna servei continuat dia si i dia també al grup de persones dependents que necessiten ajut, ja sigui per mobilitzar-se, mantenir la neteja personal o de la vivenda, prendre medicació, anar a comprar o tot allò que els hi faci falta». La federació d’entitats veïnals apel·la en un comunicat, fet públic avui 25 de març, a «recolzar-los en les seves reivindicacions, sens dubte, perquè cuidar-los és cuidar-nos», i per aquest motiu reclama: «protocols d’actuació clars i EPIS (Equips de protecció individual) suficients per a cada treballador domiciliari, «exposat en primera línia al virus i en risc d’agafar i transmetre el virus». Reclama també «que totes les empreses corresponents disposin d’aquests protocols i en cas de no disposar d’Epis suficients per al seu col·lectiu de treballadores i treballadors domiciliaris o residencials, els demanin urgentment a l’administració corresponent perquè en gestioni la seva entrega».

Text íntegre del comunicat:

Sobre la urgent necessitat de dotar de medis de prevenció el personal del SAD (Servei d’Assistència Domiciliària)

Estem passant uns moments molt durs des de l’arribada del covid-19, obligats a confinar-nos majoritàriament en casa per evitar la propagació del virus i el col·lapse sanitari. És la nostra obligació com a ciutadania i com a persones complir amb les disposicions establertes per les diferents Administracions.

Des de la FAVT (Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa) i des del món veïnal estem molt preocupats per aquesta difícil situació i volem manifestar el nostre major escalf, estima i respecte per tots els grups laborals que estan lluitant en primera línia per superar aquesta pandèmia. Malauradament estem veient com les necessitats de material de protecció i detecció del coronavirus superen en molt les quantitats disponibles, portant a aquests grups laborals i sanitat, en general, a una situació límit.

Volem fer esment d’uns d’aquests grups laborals que no han deixat de treballar en cap moment amb potser el que és el primer grup de risc, les persones majors. Amb el seu esforç i dedicació, el personal de l’ASSISTÈNCIA DOMICILIARIA (SAD) dóna servei continuat dia si i dia també al grup de persones dependents que necessiten ajut, ja sigui per mobilitzar-se, mantenir la neteja personal o de la vivenda, prendre medicació, anar a comprar o tot allò que els hi faci falta. En moments de dificultat és quan es veu de quina pasta estem fets, i podem dir que aquest col·lectiu  està fent, i molt bé, una gran feina. Per això hem de recolzar-los en les seves reivindicacions, sens dubte, perquè cuidar-los és cuidar-nos i, per aquest motiu:

–RECLAMEM que són necessaris protocols d’actuació clars i EPIS (Equips de protecció individual) suficients per a cada treballador domiciliari, exposat en primera línia al virus i en risc d’agafar i transmetre el virus.

–RECLAMEM que totes les empreses corresponents disposin d’aquests protocols i en cas de no disposar d’Epis suficients per al seu col·lectiu de treballadores i treballadors domiciliaris o residencials, els demanin urgentment a l’administració corresponent perquè en gestioni la seva entrega.

|!! Perquè la responsabilitat de la protecció no pot recaure única i exclusivament en les i els treballadors; hem d’anar a una en aquests moments difícils sense colors polítics ni interessos particulars, ens hi va el futur i moltes vides de persones, coneguts i familiars, inclosos.!!!

25 de març de 2020, Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari