El Bisbe de Terrassa “mana” tancar esglésies per evitar vetlles en suport als presos polítics

No Comment

«No comprenem com el Vicari Episcopal de la diòcesi de Terrassa ha exhortat a no obrir les parròquies per fer-hi vetlles de pregària a favor dels presos i represaliats polítics», proclama en un comunicat fet públic el divendres 20 de desembre un anomenat Grup de suport a les persones preses i represaliades polítiques de Terrassa. I afegeix: «L’església catòlica a Terrassa, històricament, ha estat acollidora amb els oprimits i els ha ofert protecció i consol», en referència explícita als consellers Josep Rull, a la presó, i Lluís Puig, exiliat a Brussel·les, a més de les altres persones encausades i represaliades en diferents processos.

D’acord amb el comunicat, la situació d’excepcionalitat que vivim es deuria al fet que, «l’Estat Espanyol, incapaç d’escoltar i gestionar la discrepància, ha optat per reprimir amb violència els dissidents, acusant i condemnant els nostres representants per delictes que no existeixen a l’Europa del 2019 i creant un fals relat per tal de justificar la seva repressió». Considere, a més, que «les lleis, que haurien de servir per protegir els drets de la ciutadania, estan sent utilitzades de manera barroera per vulnerar-los.»

Per aquests motius, el Grup de suport a les persones preses i represaliades polítiques de Terrassa demana de forma emfàtica al bisbe egarenca: «aprofiteu les festes del Nadal per expressar el suport de la vostra comunitat religiosa als qui pateixen la injustícia, autoritzant les pregàries, i disposant que la façana de la Catedral de Terrassa exhibeixi mostres de suport a tots els presos i represaliats polítics».

Saps que el Bisbe de Terrassa mana tancar les esglésies per evitar vetlles de pregària en suport als presos polítics catalans?

«Feliços els perseguits per causa de la justícia, perquè d’ells és el Regne del cel» ]Mateu 5:10]

«Recordeu-vos dels presos com si fóssiu presos amb ells, i dels qui són maltractats, pensant que també vosaltres esteu en un cos» [Hebreus 13:3]

L’església catòlica a Terrassa, històricament, ha estat acollidora amb els oprimits i els ha ofert protecció i consol.

No comprenem la mesura decretada pel bisbat i exigim una rectificació.

A l’atenció de l’Excel·lentíssim i Reverendíssim Senyor, Josep Àngel Saiz Meneses, Bisbe de Terrassa:

Ens dirigim a vostè per fer-li una petició en base als motius que exposem a continuació.

Una vegada més, alguns terrassencs no podran celebrar aquest Nadal junts en família a casa. Tenim els nostres Consellers d’Infraestructures Josep Rull a la presó, i de Cultura Lluís Puig a l’exili per haver portat endavant un mandat democràtic que recollia anhels de llibertat ben legítims d’una àmplia part de la població. Aquesta mateixa situació es donarà en altres indrets de Catalunya.

L’Estat Espanyol, incapaç d’escoltar i gestionar la discrepància, ha optat per reprimir amb violència els dissidents, acusant i condemnant els nostres representants per delictes que no existeixen a l’Europa del 2019 i creant un fals relat per tal de justificar la seva repressió.

Les lleis, que haurien de servir per protegir els drets de la ciutadania, estan sent utilitzades de manera barroera per vulnerar-los. S’estan fent detencions arbitràries pel fet de manifestar-se en defensa d’aquests drets Com va observar Elie Wiesel, Premi Nobel de la Pau: «Davant la repressió, cal prendre partit. La neutralitat tan sols ajuda l’opressor, mai la víctima. El silenci encoratja el torturador».

I, si Jesús diu: «Feliços els perseguits per causa de la justícia, perquè d’ells és el Regne del cel» (Mateu 5:10) i Pau, a la carta als hebreus, afegeix: «Recordeu-vos dels presos com si fóssiu presos amb ells, i dels qui són maltractats, pensant que també vosaltres esteu en un cos» (Hebreus 13:3 ) no comprenem com el Vicari Episcopal de la diòcesi de Terrassa ha exhortat a no obrir les parròquies per fer-hi vetlles de pregària a favor dels presos i represaliats polítics. L’església catòlica a Terrassa, històricament, ha estat acollidora amb els oprimits i els ha ofert protecció i consol.

Doncs, és per això que us demanem que aprofiteu les festes del Nadal per expressar el suport de la vostra comunitat religiosa als qui pateixen la injustícia, autoritzant les pregàries, i disposant que la façana de la Catedral de Terrassa exhibeixi mostres de suport a tots els presos i represaliats polítics.

El saludem atentament,

Grup de suport a les persones preses i represaliades polítiques de Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari