El comitè Vaga Feminista inicia l’elaboració d’un mapa de violències a la ciutat

No Comment

El Comitè de Vaga Feminista de Terrassa ha iniciat la confecció d’un mapa de les diferents violències que pateixen les dones a Terrassa, tot traçant un recorregut reivindicatiu de cara al 8 de Març, Dia internacional de la dona treballadora. El comitè fa una crida per les xarxes socials animant les «veïnes de la ciutat a què comparteixin (anònimament o no) experiències viscudes a la ciutat».

«De quines violències parlem?», planteja el document del Comitè de Vaga Feminista de Terrassa, fet públic el passat 19 de febrer, tot responent: «Doncs de tot tipus: violències obstètriques, violències físiques i psicològiques, violències laborals i violències institucionals, entrecreuant-se totes elles amb eixos d’opressió que tenen a veure amb la diversitat sexual i afectiva, la discriminació per motius racials d’algunes veïnes o per les seves capacitats diverses».

Per a denunciar experiències concretes el Comitè ha creat el hashtag #MeTooTRS, amb el doble motiu de, per una banda, fer ressò del moviment #MeToo (“Jo també” en català) iniciat per diverses usuàries de les xarxes socials fa tres anys, per a denunciar les agressions sexuals perpetrades pel productor de Hollywood Harvey Weinstein. La campanya aviat es va estendre i adaptar a altres països, on dones que havien patit agressions i violències masclistes, van animar-se a denunciar la seva pròpia experiència.

D’altra banda, amb #MeTooTRS el Comitè vol «recordar que el patriarcat és transversal i universal i que també a la nostra ciutat moltes veïnes hem patit, en diferents graus, agressions que no volem silenciar».
Per últim, el comunicat anuncia que en els dies vinents es farà pública, a xarxes, la ruta del mapeig de violències bastit a partir de totes les denúncies rebudes.

Related Articles

Deixa un comentari