El psicòleg Jaume Funes participa en una conferència a l’INS Les Aimerigues per parlar dels adolescents d’avui

No Comment

Ahir dimarts 11 de desembre, unes 150 persones van acudir l’institut Les Aimerigues per assistir la conferència de Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista especialitzat en el món dels adolescents.

El psicòleg Jaume Funes en un moment de la conferència ahir 11 de desembre a l’INS Les Aimerigues.

Joan Martínez, director de l’institut Les Aimerigues, va iniciar l’acte donant la benvinguda i posant a disposició de la ciutat el nou institut, ubicat ara al carrer d’Icària número 80. El director del centre va ressaltar la qualitat educativa d’aquest territori on tants pares i mares es mostren interessats per la xerrada sobre el tracte amb nois i noies adolescents, segons s’informa des de l’AMPA. 

Jaume Funes: “una hora o altra deixaran de comportar-se com adolescents per a fer-ho com a persones joves”

Nathalie Emond, tècnica del Pla Educatiu d’Entorn de Terrassa, va explicar breument en què consisteix el Pla Educatiu d’Entorn (PEE), tot agraint a les AMPA de les escoles i instituts del PEE del districte 4 més el barri de Can Boada, la seva implicació en l’organització de la conferència.

Durant la seva explicació sobre l’etapa de l’adolescència, Jaume Funes va animar les famílies assistents a comprendre el món adolescent i a adquirir grans dosis de paciència per encarar amb esperança el futur dels seus fills i filles. “L’adolescència és una etapa que dura quatre primaveres: no patiu, una hora o altra deixaran de comportar-se com adolescents per a fer-ho com a persones joves”… “El que és important és que tinguin referents adults al seu costat per acompanyar-los enfront de les seves inseguretats i malestars”, expressà Funes.

La conferència va ser també un acte de presentació a Terrassa del darrer llibre del psicòleg, “Estima’m quan menys ho mereixi… perquè és quan més ho necessito: Una guia per a pares i mares d’adolescents”, publicat abans de l’estiu i que ja passa per la cinquena edició.

La xerrada va ser organitzada conjuntament per les AMPA dels Instituts Les Aimerigues i Nicolau Copèrnic, i les escoles Marià Galí, Ponent i Roc Alabern. En finalitzar la conferència, les responsables de l’organització es mostraven molt satisfetes per l’èxit de convocatòria assolit per aquesta activitat, que és la primera que organitzen conjuntament.

Related Articles

Deixa un comentari