Èxit d’assistència a la plaça del Progrés a la crida feta per Terrassa per la Independència, a una fira en què s’animà a canviar els contractes de subministrament de llum i gas amb empreses que treballen amb criteris més sostenibles i responsables.
L’organització informa que es van realitzar fins a 390 canvis de contractes de llum, gas i telefonia, entre d’altres.
Una Fira de Consum Energètic, Responsable i Estratègic; així es definí la trobada duta a terme el passat dissabte 1 de desembre, i que comptà amb la participació d’algunes companyies i cooperatives catalanes de l’àmbit de la comercialització de llum, gas, telefonia i altres serveis. Aquesta fira forma part d’una campanya encetada per l’ANC de Terrassa, “per construir la República des de l’àmbit de l’economia social i des del municipi”, afirmà el Màrio Soria, representant de l’ANC. En aquest línia, convidava a “canviar a empreses que tinguin uns valors diferents, i ajudar a fer país en clau local, ja que volem aglutinar iniciatives republicanes”, afirmà Soria.
Durant tota la jornada, des del matí fins al vespre, la plaça del Progrés es destinà doncs a promoure el canvi de companyies subministradores. S’anunciava que només portant l’ultim rebut, el DNI i un compte bancari, es podria fer el canvi d’empresa comercialitzadora. Efectivament, molta gent s’hi atansà per rebre informació i per realitzar en el mateix moment aquest canvi: fins a 390 canvis en els contractes a noves empreses, segons el recompte fet per l’organització en finalitzar la jornada.
La gent s’hi acostà massivament sobretot a les parades informatives de la cooperativa de consum Som Energia, la qual ha arrelat molt a Catalunya els darrers anys, i CatGas, una altra comercialitzadora que fa contractes de gas i llum i que actua principalment a Catalunya.
Des de Factor Energia, comercialitzadora d’energia verda, l’Albert explica un dels serveis que ofereixen, que passa per atendre “qui arriba amb factures i les revisem de dalt a baixa per millorar-ne les condicions, ja sigui a nivell de contractació de potència, o bé pel manteniment, el qual sovint es paga dues vegades pel mateix servei”.
També hi va ser presents en aquesta Fira la comercialitzadora de telefonia mòbil i internet Som Connexió, que a més també és una cooperativa, així com la cooperativa d’origen manresà i d’àmbit català Fent País, la qual també promou, en el sector del turisme, un consum més responsable. Una altra de les participants amb parada pròpia va ser Petrolis Independents, una distribuidora de benzina que es va iniciar a Montblanc, i que venen en poblacions d’àmbit català (amb una estació a Terrassa); “ens declarem independentistes al 100%”, explica el Sergi Rosset.
El Dret a la Seguretat Vital
La Síndica de Greuges municipal va ser convidada a intervenir durant la fira: “sóc independent, no treballo per a l’Ajuntament, sinó que escolto als ciutadans i ciutadanes davant les males praxis que l’administració els pugui ocasionar”, explicà als assistents la Isabel Marquès, que a la vegada va referir-se a la defensa dels Drets Humans, i també a la importància del medi ambient des de l’àmbit local: “la Ciutadania té dret a gaudir d’un medi ambient sa”. També va voler recordar la Síndica un dels drets recollits en la Declaració Universal dels DDHH Emergents, com és el de la Seguretat Vital de les persones, entès com a “tenir garantits drets bàsics com ara el sostre, el menjar, etc”. La Síndica també va voler exposar que es troba molt a prop de la ciutadania, i que entre d’altres li agrada col·laborar amb entitats socials de la ciutat. A Catalunya existeixen 40 seus de Sindicatura municipals, “només n’hi ha tres o quatre a la resta de l’Estat ja que el govern del PP no els volia i els va fer treure”, explicà Marquès. La Síndica aclarí també que aten diàriament a la seva seu actual a la Masia Freixa.
Miquel Gordillo
1 Comment
Joan ferrer
4 desembre 2018 - 23:52La Fira va ser organitzada conjuntament, entre : POSA’T A CAMINAR, CDR I ANC. Amb col·laboració de Òmnium
Joan Ferrer