Es constitueix l’Assemblea de Dones d’ERC Terrassa cridant a mobilitzar-se per la vaga del 8 de Març

No Comment
Presentació de l’Assemblea de Dones d’ERC a l’Ajuntament de Terrassa. Foto ERC

 

Constituïda recentment, es va presentar ahir dilluns 19 de febrer l’Assemblea de Dones d’ERC Terrassa, «un espai de construcció de ciutat des del feminisme i la política», d’acord amb les declaracions de les portaveus. Com a primeres accions, l’Assemblea presentarà a través d’ERC-MES una proposta al Ple de Terrassa, declara suport a la vaga feminista i anuncia actes per aquest mateix dia del 8 de març.

«Fermesa i convicció», emfasitzaren, és el caràcter amb el qual neix aquesta Assemblea. “Amb ganes d’aportar idees, fer propostes i actuar”, ha destacat Ona Martínez, una de les seves representants. “Amb voluntat de ser un espai des d’on treballar per feminitzar la política, la ciutat i el país”.

Esquerra Republicana és un partit que sempre ha estat compromès amb el feminisme i la igualtat”, ha assegurat Martínez, que ha afirmat que és la primera formació a presentar-se amb llistes cremallera a les darreres eleccions. Els republicans i republicanes, que s’han marcat com a objectiu la paritat de les seves candidatures, també elaboraran llistes cremallera a les properes municipals. Les dones, afirmen, han de tenir més veu i més espai en tots els àmbits, començant per les institucions.

La primera concreció de l’Assemblea és la proposta de resolució que presenten al ple i que han treballat conjuntament amb el Grup Municipal per impulsar una campanya per la promoció de la vocació científico-tècnica entre les noies de Terrassa. Així es vol aprofitar la important presència a Terrassa de centres universitaris i d’investigació de l’àmbit científic i tecnològic per incrementar la presència de dones en aquest àmbit, actualment clarament minoritzat. Si actualment un 54% de l’alumnat universitari català són noies, aquest percentatge es redueix fins al 18-20% en l’àmbit científico-tècnic,.

Per cloure la presentació, l’Assemblea de Dones ha fet una crida a la mobilització a la Vaga Feminista i a les aturades del 8 de març i participaran en les iniciatives que realitzin les entitats feministes a la ciutat. “La desigualtat és molt present encara a la nostra societat i, lluny de disminuir, augmenta, com hem vist amb el 26,6% de bretxa salarial a Catalunya. Hem de denunciar-la i fer-la visible el 8 de març i cada dia i construir una societat i una República feministes. Tenim molta feina per fer”.

De cara a la significativa data del 8 de març, les dones d’Esquerra Republicana també organitzaran un acte propi, “Contes rebels”, una hora del conte infantil en què es llegiran contes que fomenten l’educació no sexista entre els nens i nenes. Per la seva banda, les JERC muntaran una exposició de cartells feministes de la història i un grup d’il·lustradores joves faran un mural en directe.

Dades dels actes:

Acte: “Contes rebels”

Tipus d’activitat: hora del conte infantil amb la lectura, a càrrec de Rosa Fité, de “Contes de bona nit per a nenes rebels” i xocolatada

Dia: diumenge 4 de març

Hora i lloc: 11 hores a la Plaça 11 de setembre

Organitza: Assemblea de Dones d’ERC

Acte: exposició de cartells feministes de la història

Tipus d’activitat: exposició de cartells i realització d’un mural en directe.

Dia: 8 de març

Hora i lloc: 17 hores al carrer Major

Organitza: JERC

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari