Èxit de la Marxa de la Dignitat a Madrid, a prop d’un centenar d’egarenques hi participaren

1 Comment

Des de Terrassa, un autobús per 55 persones ple i algunes desenes més repartits en busos que van sortir de Rubí i Sabadell, una convocatòria d’èxit, entusiasme i combativitat, un bon grup que portà la dignitat als carrers, que la dignitat no es perd si no es vol, i que reclamà la vigència dels drets que ens estan robant.

Les Marxes van complir ahir l’objectiu marcat al desembre i van tornar a omplir de dignitat els carrers de Madrid. En una reunió d’urgència el balanç que fa la Coordinadora Estatal és “altament positiu”.

Desenes de milers ompliren els carrers del centre de Madrid Desenes de milers ompliren els carrers del centre de Madrid

Les Marxes de la Dignitat van omplir de nou els carrers de Madrid per exigir la fi de les retallades, el no pagament del deute, la defensa dels serveis públics i els drets socials sota el conegut lema de “Pa, treball i sostre”. Centenars de milers de persones van secundar la mobilització que va omplir per complet la Plaça Colón i els carrers adjacents, malgrat el mal temps, el pont i el clima electoral.

Les Marxes de la Dignitat van decidir al desembre passat una agenda social de mobilitzacions per a tot l’any 2015 que van començar al gener amb les protestes contra les lleis Mordassa, continuava amb la tornada a Madrid de les columnes el 21 de Març, seguia el 18 d’abril contra el TTIP i l’1 de Maig, dia internacional de la classe treballadora, en un procés d’acumulació de forces cap a un atur total de 24 hores a la tardor, una vaga general no només laboral, sinó també ciutadana, social i de consum.

TORNAREM A PRENDRE ELS CARRERS

La Coordinadora Estatal de les Marxes de la Dignitat va valorar la jornada d’ahir com “altament positiva” donat que s’ha complert amb escreix l’objectiu marcat, situant la mobilització social, la lluita al carrer, com a motor de qualsevol canvi real. Com van dir els portaveus de les columnes en l’acte final: “El carrer és l’únic camí perquè els canvis siguin reals, perquè hi hagi una veritable transformació social”.

 Les Marxes van tornar ahir a Madrid no només contra un govern del PP a La Moncloa, sinó contra tots els governs que es rendeixen als dictats de la Troica i que cometen austericidi contra la gent. “És necessari un canvi en les polítiques, i mentre que no es doni l’esquena a la Troica i es legisli a favor de la gent i no dels bancs, tornarem a prendre els carrers” van afirmar.

TRS Marxç15_2aDignitat 21mç15 El bloc de Terrassa per la Dignitat als carrers de Madrid. El bloc de Terrassa per la Dignitat als carrers de Madrid.

MAGNIFICA ORGANITZACIÓ

La Coordinadora Estatal va agrair el “calorós acolliment del poble de Madrid a les columnes de marxants” així com l’important suport que va tenir la mobilització malgrat les inclemències del temps i el pont de San Josep. Així mateix, la Coordinadora de les marxes va voler posar en valor la magnífica organització desenvolupada tant en els tres dies d’etapes com durant l’acte final. Les Marxes de la Dignitat han destacat també l’absència d’incidents en els tres dies que ha durat la protesta, malgrat l’abusiu i intimidatori desplegament policial que vulnera drets.

Related Articles

Deixa un comentari