Hivern, grip i urgències: Plataforma per la Sanitat alerta Ajuntament i Mútua per evitar col·lapses innecessaris

No Comment

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa (PDSP) ha fet una crida pública, especialment dirigida al govern municipal i Mútua, per estar alerta davant les «greus situacions de saturació patides l’any passat» als serveis d’urgències, tot animant «tant a pacients com a professionals sanitaris per tal de no tolerar un cop més, els col·lapses que any rere any es produeixen, donant lloc a lamentables situacions de pacients emmagatzemats en passadissos, amb dies d’estància en lliteres incòmodes mentre hi ha plantes tancades, professionals sanitaris exercint en llocs poc adequats i amb poca privacitat, amb els riscos que això suposa per als pacients i la fatiga del personal sanitari». Són aquests fets que s’han produït, denuncia la Plataforma, «tant a Mútua com a l’Hospital de Terrassa en la passada i anteriors temporades hivernals».

La plataforma ciutadana considera que gran part de la saturació que es viu en els serveis d’urgències «podria ser evitada si des de l’atenció primaria (CAPs) hi hagués la suficient atenció, sense les demores que s’imposen, sobretot al CAP Rambla, per aconseguir visita de capçalera».

Adverteix també de que no s’estaran plantades mirant-se o patint el que pugui venir i «avisen, molt especialment a la direcció de Mútua de Terrassa», que «denunciarem davant les autoritats sanitàries tant catalanes com internacionals de produir-se de nou les lamentables situacions de col·lapse del servei d’urgències, així com el mal ús de les quantitats econòmiques (260.000 euros que rep Mútua de la Generalitat) per poder fer front especialment a aquestes epidèmies estacionals i que no poden ser destinades a altres conceptes que a incrementar personal i recursos per atendre l’increment de demanda conseqüència de l’epidèmia de grip».

Exigeixen, així mateix, que les autoritats municipals «es posicionin al costat dels ciutadans-usuaris i professionals de la sanitat per tal d’avaluar preventivament les mesures que es prendran cara a la propera campanya tardor-hivern, i evitar les esmentades situacions».

Text íntegre del comunicat de la PDSP:

Les urgències i els col·lapses a la sanitat terrassenca

Com cada any, s’acosta la temporada de la grip i els usuaris tornarem a omplir els Centres D’Atenció Primaria, afectats per les diferents patologies que s’aguditzen cada cop que entrem en la temporada tardor-hivern. I els usuaris amb més risc, tornarem a omplir les urgències tant dels CAP ja habitualment col·lapsats (sobretot el CAP Rambla) com les urgències dels hospitals terrassencs, on centenars de pacients acabarem anant en un moment o altre.

Des de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa, volem alertar de les greus situacions de saturació patides l’any passat i fem una crida tan a pacients com a professionals sanitaris per tal de no tolerar un cop més, els col·lapses que any rere any es produeixen, donant lloc a lamentables situacions de pacients amagatzemats en passadissos, amb dies d’estància en lliteres incomodes mentre hi ha plantes tancades, professionals sanitaris exercint en llocs poc adequats i amb poca privacitat, amb els riscos que això suposa per als pacients i la fatiga del personal sanitari. Fets que s’han produït tant a Mútua com a l’Hospital de Terrassa en la passada i anteriors temporades hivernals.

Considerem que gran part de la saturació que es viu en els serveis d’urgències podria ser evitada si des de l’atenció primaria (CAPs) hi hagués la suficient atenció, sense les demores que s’imposen, sobretot al CAP Rambla, per aconseguir visita de capçalera.

D’altra banda, avisem molt especialment a la direcció de Mútua de Terrassa, denunciarem davant les autoritats sanitàries tant catalanes com internacionals de produir-se de nou les lamentables situacions de col·lapse del servei d’urgències, així com el mal ús de les quantitats econòmiques (260.000 euros que rep Mútua de la Generalitat) per poder fer front especialment a aquestes epidèmies estacionals i que no poden ser destinades a altres conceptes que a incrementar personal i recursos per atendre l’increment de demanda conseqüència de l’epidèmia de grip.

Exigim a les autoritats municipals que es posicionin al costat dels ciutadans-usuaris i professionals de la sanitat per tal d’avaluar preventivament les mesures que es prendran cara a la propera campanya tardor-hivern, i evitar les esmentades situacions.

Plataforma en Defensa de la Sanitat Publica

Terrassa, 17 d’octubre del 2015

Related Articles

Deixa un comentari