II Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària
Barcelona acollirà el 20 i 21 d’octubre de 2016 la II Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària.
Sota el lema “Ciutat per l’economia plural i transformadora”, el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, i Barcelona Activa, organitzen la segona Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària que se celebrarà a Barcelona els pròxims 20 i 21 d’octubre per avançar cap a l’economia plural i transformadora, conèixer les experiències inspiradores de Montreal i París, i aprofundir en la contractació pública responsable.
La contractació pública responsable, justa, impulsora de noves i diverses economies, social i solidària des dels ajuntaments serà tema central en la trobada.
L’encontre és obert a totes les persones que hi estiguin interessades (inscripcions: http://ajuntament.barcelona.cat/trobada-economiasolidaria/ca/inscripcio/).
DIJOUS 20 OCTUBRE
Sala Auditori Barcelona Activa
09.00-09.30 h. Recepció de participants
09.30-10.00 h. Salutacions i inauguració
– Salutació de Sara Berbel, directora de Barcelona Activa
– Inauguració a càrrec de Jordi Via, Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona
10.00-11.00 h. L’experiència d’economia social i solidària de Montreal i Quebec
Objectiu: Conèixer les polítiques públiques en economia social i solidària de Montreal i Quebec, així com detectar les possibles transferències de l’experiència.
A càrrec de Béatrice Alain, del Chantier de l’Économie Sociale i Directora General del Global Social Economy Forum – GSEF2016.
Presenta i modera: Xavi Rubio.
11.00-11.30 h. Pausa cafè
11.30-12.30 h. L’experiència d’economia social i solidària de París
A càrrec de Fanélie Carrey-Conte, Consellera regional socialista d’Île-de-France. Exdiputada – ponent de la llei sobre economia social i solidària.
Presenta i modera: Ester Vidal.
12-30-14.00 h. Compartint experiències i coneixement
Grups de treball:
‒ Aprenentatge sobre la Trobada del Fòrum Global de l’Economia Social 2016 de Montreal (GSEF, Montreal).
Amb la participació de Béatrice Alain i persones de l’economia social i solidària catalana presents al GSEF. Dinamitza: Jordi Valls. Lloc: Sala Auditori.
‒ La dimensió comunitària del desenvolupament local.
Amb la participació d’Elisenda Vegué, directora operativa d’Altres Economies de Barcelona Activa. Dinamitza: Guernica Facundo. Lloc: Aula Idea.
‒ Promoció de la innovació i l’emprenedoria social.
Amb la participació de Fanélie Carrey-Conte, Consellera regional socialista d’Île-de-France. Exdiputada – ponent de la llei sobre economia social i solidària.
Dinamitza: Ana Álvarez. Lloc: Aula Innova.
15.30-16.00 h. Recepció de participants
16.00-16.45 h. Presentació de l’informe sobre economies transformadores
Objectiu: Es presentaran i compartiran els resultats de l’informe.
A càrrec de:
– Rubèn Suriñach, autor de l’informe. Llicenciat en Economia per la Universitat de Girona i coordinador del projecte Balanç Social de la Xarxa d’Economia Solidària (XES)
– Alvaro Porro, director executiu d’Altres Economies i de Proximitat de Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona).
16.45-20.00 h. Taula rodona: Cap a una economia plural i transformadora
Objectiu: Es debatrà sobre el concepte d’economia plural i transformadora, es reflexionarà sobre com es pot avançar cap a aquesta economia i el paper dels diferents actors, entre aquests, l’Administració pública.
Presenta i modera: Jordi Garcia, Labcoop.
– 16.45 – 17.30 . Intervenció de Pablo Guerra, Professor Agregat i Investigador d’Economies Solidàries (Universidad de la República de Uruguay).
– 17.30 – 18.15. Intervenció de Lina Gálvez, Catedràtica d’Història i Institucions Econòmiques i Directora de l’Observatori de gènere GEP&DO de la Universitat Pablo de Olavide.
– 18.15 – 18.45 Pausa Cafè
– 18.45 – 19.15. Intervenció de Jordi Via, Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona.
– 19.15 – 20.00. Debat obert.
DIVENDRES 21 OCTUBRE
Sala Auditori Barcelona Activa
09.00-09.30 h. Recepció de participants
9.30-10.30 h. La contractació pública responsable i l’economia social i solidària
Objectiu: S’animarà a la pràctica de la contractació pública responsable, remarcant la seva legalitat i viabilitat, els seus efectes socials generals positius i l’estímul que pot suposar també per a l’economia social i solidària.
A càrrec de Leire Álvarez, Tècnica especialitzada en Contractació Pública Socialmente Responsable i Mercat Social (REAS Euskadi).
Presenta i modera: Herminia Gil.
10.30-11.30 h. La contractació pública responsable a l’Ajuntament de Barcelona
Objectiu: S’exposarà i debatrà sobre l’evolució i les perspectives de la contractació pública responsable a l’Ajuntament de Barcelona.
Álvaro Porro González, director executiu d’Altres Economies i de Proximitat de Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona).
Francisco Blanco López, director de Coordinació de Contractació Administrativa Gerència de Presidència i Economia de l’Ajuntament de Barcelona.
Presenta i modera: Begoña Planas.
11.30-12.00 h. Pausa cafè
12.30-14.00 h. Taula rodona: Ciutats per la contractació pública responsable
Objectiu: S’aportarà elements per a la reflexió des de la pràctica als municipis catalans interessats a desenvolupar la contractació pública responsable (CPR) i es treballarà conjuntament amb altres ciutats de l’Estat espanyol per generalitzar la contractació pública responsable i remoure els obstacles amb què es troba de vegades.
– Esther López, directora de gabinet de la Concejalía de Economía y Hacienda de l’Ajuntament de Madrid
– Mª Paz Lagares Gaitán, directora general de Empleo y Apoyo a la Economía y a la Innovación Social. Área de Empleo. Delegación de Bienestar y Empleo. Ayuntamiento de Sevilla
– Sergi Campillo, regidor de Govern Interior de l’Ajuntament de València
– Luis Bentué Andreu, Coordinador Tècnic de l’Observatori de la Contractació de l’Ajuntament de Zaragoza
Modera: Alvaro Porro, director executiu d’Altres Economies i de Proximitat de Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona).
14.00-14.15 h. Clausura institucional
A càrrec de:
Gerardo Pisarello, Primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona.
Jordi Via, comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona.
Deixa un comentari