[Iván Trujillo] Qigong/Txi-Kung per la visió i els ulls

No Comment

No fa gaires dies, estant a punt per començar la classe de Qigong, va arribar una de les alumnes amb unes molèsties als ulls; li havien diagnosticat conjuntivitis. En aquell moment, se’m varen venir al cap uns fàcils massatges que es poden fer sobre sis punts que es troben al voltant dels ulls, i que a més d’ajudar a recuperar-se de la conjuntivitis, prevenen i poden millorar moltes altres afeccions que poden afectar tant als ulls com a la vista.

Ràpidament vaig col·locar unes cadires a la sala, vaig convidar als alumnes a seure i els vaig comentar que anava a modificar la classe d’aquell dia. Els mostraria aquests punts i quins eren els beneficis d’aplicar-los un massatge.

ullsambnumerosQuan vaig començar, lògicament, ho vaig fer explicant quin era el punt en el qual aquesta senyora s’havia d’aplicar el massatge per millorar més ràpidament la seva conjuntivitis. Aquest punt es troba a la part interna de l’ull i és l’assenyalat amb el número 1. També es recomana quan tenim els ulls inflats, quan ens surt un mussol i fins i tot per tractar la miopia.

El següent punt que vaig explicar va ser el que ens ajuda amb el mal de cap, la vista borrosa i també quan per culpa del vent ens ploren els ulls. Aquest punt es troba just on comença la cella, a la part de dins, i és el que es troba assenyalat amb el número 2.

Després vaig comentar que si el que busquem és relaxar-nos, llavors ens aniria molt bé aplicar-li un massatge al punt número 3, que, com es pot veure a la imatge, es troba just al centre de la cella i ens és de gran ajuda quan patim d’un excés de preocupació o de tensió mental.

Amb el 4ª punt, que està situat al principi de la cella per la part externa, ens ajuda en cas de patir estrabisme i també una altra vegada si tenim la vista borrosa, miopia o els ulls inflats.

Amb el següent dels punts, el 5è, també vaig comentar que era beneficiós per tractar i millorar la conjuntivitis, a més d’ajudar-nos amb els ulls secs i amb la fotofòbia. Aquest es troba a la part externa de l’ull, exactament a la seva comissura.

I ja amb l’últim, el 6è, ens podem trobar que al fer-li el massatge ens millorin les cataractes, el llagrimeig, la miopia, l’astigmatisme i també la conjuntivitis.

Haig de dir que tots aquests punts es troben en petits forats que té el cos i que són especialment sensibles, pel que quan us disposeu a fer el massatge es possible que molestin una mica. Per aquest motiu aquests massatges s’han de fer amb molta suavitat i carinyo.

Espero i desitjo que us sigui d’utilitat.

Ivan Trujillo
www.alquimiainterna.com

Related Articles

Deixa un comentari